L’FMC explica el paper clau que tenen els governs locals per materialitzar els ODS sobre el terreny

Dins del marc de la Fira Municipàlia, a Lleida, la Federació de Municipis de Catalunya organitza el proper dimecres 23 d’octubre dos debats sobre la territorialització dels ODS: qui i com?, la caixa d’eines necessària per afrontar aquest repte, la innovació com a instrument clau, i alguns exemples de bones pràctiques

Si hi ha un element de consens entre tots els actors implicats en el projecte dels ODS, és en el paper clau del nivell local com a corretja de transmissió de l’Agenda 2030 sobre el territori en el seus diversos papers com a reguladors, implementadors de polítiques públiques, mobilitzadors, facilitadors i garants de què ningús es quedi enrera.

Sense comptar amb els governs municipals i amb la resta d’actors locals no es podran assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els municipis i les comunitats són una part del problema però també, i precisament per això, hauran de ser part de la solució.

Per tal d’aclarir tots aquest conceptes, l’FMC organitza un debat a càrrec de Sergi Ricart, de la UAB, que tindrà lloc el dimecres 23 en horari de matí i de tarda (a les 12:00h i a les 18:00h).

Print Friendly, PDF & Email