L’empresa Entorn Urbà crea parcs infantils inspirats en contes populars de la Pilarín Bayés

• És una sèrie numerada de 50 àrees lúdiques que es vendran arreu de Catalunya i ja es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

• Els primers quatre parcs s’inauguraran el setembre a Vic, Alella, Cabrils i Masquefa

• Pilarín Bayés: “És una manera completament diferent d’exposar la meva obra”

• Entorn Urbà innova amb aquesta nova línia d’equipament urbà en un sector tocat per la crisi

 

Patim, patam, patum, homes i dones del cap dret; patim, patam, patum, no trepitgeu en Patufet.

MU2013-EntornUrba-1

L’empresa Entorn Urbà, creada fa vuit anys per tres emprenedors osonencs, ha creat una sèrie limitada de 50 parcs infantils (numerats) sobre el conte d’en Patufet amb il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés. L’acord de col·laboració entre l’empresa i Bayés és per als propers cinc anys.

 

La Diputació de Barcelona està treballant en una línia d’ajuts per als ajuntaments de la província que instal·lin aquests parcs en un espai públic. Entre els dies 7 i 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional, s’inauguraran els primers quatre parcs amb el conte d’en Patufet a Vic (Osona), Alella (Maresme), Cabrils (Maresme) i Masquefa (Anoia), tot i que en total ja se n’han venut més d’una vintena a diversos punts de Catalunya. Són: Alella, Cabrils, Castellbell i el Vilar, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Masquefa, Navàs, Parets del Vallès, Sallent, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Montalt, Santa Eugènia de Berga, Santa Margarida i els Monjos, Sentmenat, Tona, Tordera, Vallbona d’Anoia, Vic i Vilassar de Mar.

 

És la primera vegada que una empresa catalana ofereix jocs per a espais públics que tindran un vessant lúdic, artístic i de difusió de la cultura tradicional del nostre país. Estan pensats “perquè els avis puguin explicar aquests contes als seus néts i els pares als seus fills d’una forma fàcil i divertida” explica Jordi Crous, un dels socis d’Entorn Urbà. D’altra banda, per a l’empresa, que es troba en un dels sectors més afectats per la crisi, és una forma d’innovar i d’obrir una nova línia de negoci.

 

La idea va sorgir des de l’Ajuntament de Vic, que volia retre un homentatge a la Pilarín Bayés, i a partir d’aquí es van iniciar els contactes amb la ninotaire vigatana i Entorn Urbà, que els últims vuit anys ha instal·lat la majoria de parcs infantils de la ciutat. Pilarín Bayés reconeix que li fa molta il·lusió aquest projecte: “És una cosa completament nova i una manera ben diferent d’exposar la meva obra. No se m’hagués acudit mai!”.

 

L’èxit de la iniciativa ha fet possible que ja s’hagi començat a treballar en el projecte d’un nou parc sobre el conte de la Caputxeta vermella.

MU2013-EntornUrba-2

Com és el parc?

Cada parc està format per un panell de 2 metres d’alçada per 75 cm d’amplada on s’explica el conte amb il·lustracions (vegeu el 3D adjunt), dos jocs de molla amb els dibuixos d’en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibux de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga.

 

Els materials que s’utilitzen per als jocs són d’alta qualitat i resistència (fusta tractada, acer inoxidable i HPL) i es fabriquen d’acord a les normatives europees de seguretat EN1176 i EN1177.

 

Sobre la Pilarín

Nascuda a Vic el 1941 en ple franquisme, Pilarín Bayés (www.pilarin.cat) és una de les il·lustradores més populars i prolífiques de Catalunya. Fins avui ha publicat més de 800 llibres (alguns traduïts a vuit idiomes) i ha col·laborat en nombroses publicacions, exposicions d’obra original i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi i el 2011 l’Ajuntament de Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat.

 

Sobre Entorn Urbà

Entorn Urbà (www.entornurba.com) és una empresa especialitzada en el disseny, fabricació, instal·lació i manteniment de mobiliari urbà, parcs infantils, senyalització i paviments de cautxú. Es va crear el 2005 a Roda de Ter (Osona) de la mà dels emprenedors Jordi Crous, Carles Banús i Jordi Sallent, tots amb experiència en l’àmbit de l’equipament urbà. Actualment, l’empresa té 2.150 clients arreu de Catalunya i l’Estat espanyol, principalment, administració pública, empreses de la construcció, i estudis d’arquitectura i enginyeria.

 

Entorn Urbà participarà amb un estand a la 17a Fira Municipàlia, del 22 al 25 d’octubre a Lleida, la cita de referència de l’àmbit de l’equipament urbà a nivell estatal amb més de 300 expositors i 22.000 visitants (xifres edició 2011).

 

Segueix-nos a Twitter @EntornUrba i a Facebook

 

Per a més informació i entrevistes:

Entorn Urbà

Gemma Escarré (Comunicació)

M. 667 76 15 24

gemma.escarre@gmail.com

LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/gemmaescarre

Twitter: https://twitter.com/gemmaescarre

 

Informació facilitada per l’empresa expositora.
Print Friendly, PDF & Email