L’AMTU implementarà el Transport Flexible, una modalitat que revolucionarà la manera de moure’s en transport públic

Granollers, 16 d’octubre de 2019

 

El director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, ha explicat avui, en el marc de la fira MUNICIPÀLIA que se celebra a Lleida, com funcionarà el transport flexible, una modalitat de transport que molt aviat estarà a l’abast dels ajuntaments catalans i que, segons ha dit, “revolucionarà la manera de moure’ns al nostre país”.

 

El transport flexible és una modalitat de transport que s’adapta a les necessitats reals de la demanda existent en cada municipi, ja que no hi ha línies preestablertes ni horaris i parades fixes, sinó que funciona d’acord amb els serveis realment sol·licitats, els quals poden ser prestats pels mateixos operadors actuals, o en xarxa amb altres tipologies de transport.

 

L’AMTU, juntament amb la Generalitat i l’ATM, ja treballa des de fa un parell d’anys per fer possible l’arribada del transport flexible a Catalunya, que funcionarà a través d’una aplicació mòbil, anomenada Flexitransport. En aquest sentit, Joan Prat ha afirmat que “volem que aquest sigui un projecte liderat pel sector públic, però en col·laboració també amb els operadors”.

 

A través de l’aplicació, l’usuari activa la petició del servei indicant l’origen, l’horari i la destinació. El sistema, rep totes les peticions de servei i les gestiona a través d’un algoritme, que assigna a cadascun el vehicle que s’adapta millor a la seva petició. El conductor del bus rep va rebent, en una tablet, les diferents parades que ha de realitzar i, al mateix temps, l’usuari també és informat del punt de recollida.

 

El transport flexible és, per tant, un servei de “transport a la carta”, adaptat a les necessitats de cada usuari, i que permet una gestió més eficaç de totes les peticions de servei. A més, l’app Flexitransport també donarà al viatger diferents alternatives, perquè triï la que més li convingui, en funció del preu, el temps de viatge o el mode de transport.

 

El director general de l’AMTU ha destacat que el Flexitransport és la millor alternativa per afavorir que els ciutadans deixin d’utilitzar el vehicle privat i utilitzin el transport públic, ja que ofereix els següents avantatges:

  • No hi ha recorreguts fixats
  • Els viatges són compartits
  • Reducció dels temps d’espera
  • Més punts de parada
  • Horari obert
  • Millor gestió financera
  • Ús més eficients dels vehicles, ja que s’eviten els viatges en buit

 

Per dur a terme la implantació del Flexitransport arreu de Catalunya, l’AMTU ja ha posat en marxa la creació del Consorci Local de la Mobilitat, que serà l’entitat a partir de la qual es posarà en funcionament el transport flexible. De fet, la Generalitat i l’ATM ja han encarregat a l’AMTU que comenci a implementar el transport flexible a l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat de Barcelona, i aquesta mateixa tardor ja començarà a fer les primeres proves.

 

 

Estand de l’AMTU a la fira

Enguany l’AMTU participa a Municipàlia amb un estand propi, des d’on donarà a conèixer tots els projectes que està desenvolupant i informarà de tots els serveis que ofereix als ajuntaments catalans.

 

L’AMTU és  una associació d’ens locals d’àmbit nacional, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i de les seves infraestructures. Qualsevol ens local pot formar-ne part. Actualment, ja suma 108 entitats associades: 104 ajuntaments i 4 consells comarcals, amb una població representada de més de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

 

L’AMTU posa a disposició dels seus associats, així com de qualsevol entitat pública o privada, els seus coneixements tècnics i jurídics sobre tot allò que té a veure amb l’àmbit de la mobilitat i el transport públic. El catàleg de serveis de l’AMTU és molt ampli: plans de millora del transport públic, assessorament tècnic i jurídic, gestió del transport a demanda i transport flexible, gestió de títols de transport (T-16 i T-verda), cursos i jornades formatives, programes educatius per a joves i gent gran, o l’edició de la revista MobiliCat, entre d’altres.

 

Print Friendly, PDF & Email