La millor oferta en mobilitat sostenible a la fira Municipàlia

Emovement presenta vehicles elèctrics pensats per a flotes urbanes i interurbanes dedicades a serveis de neteja, manteniment i obra pública, sense sorolls ni emissions contaminants, i amb gran estalvi energètic. La furgoneta Beepo té capacitat de càrrega i està destinada a la realització de feines de l’àmbit laboral; amb autonomia màxima de 75 quilòmetres, consumeix 16 kWh per càrrega. El Reva L-ion és un nou model de cotxe elèctric que utilitza bateries de liti recarregables per complet en només 4 hores.

 

Del 18 al 21 d’octubre, Emovement serà a la Fira Municipàlia per presentar les últimes novetats en mobilitat elèctrica de baix consum. D’una banda, el model Beepo Pony és un vehicle elèctric 100% –tècnicament, es tracta d’un quadricicle comercial– destinat a l’àmbit laboral, amb àmplia autonomia i un consum mínim. D’altra banda, recentment s’ha iniciat la comercialització del Reva L-ion, un cotxe equipat amb bateries de liti de nova generació que es carreguen del tot en 4 hores. En tots dos casos, les bateries no requereixen manteniment i el consum és molt reduït: el cost per quilòmetre equival a una cinquena part del cost del combustible per quilòmetre d’un motor dièsel. En no tenir motor de combustió interna, ni embragatge, ni canvi de marxes, ni línia d’escapament, etc., el cost de manteniment és baix, fins un 50% menor de l’equivalent a un utilitari.

 

El sistema de càrrega de les bateries dels cotxes elèctrics és simple, fiable i segur, ja que porten el carregador incorporat a bord i només s’ha d’endollar el cable a una presa normal i corrent. Tant Beepo con Reva incorporen un sistema de frenat regeneratiu que, quan es frena o s’aixeca totalment el peu de l’accelerador, recupera energia i la transmet a les bateries. En tractar-se de quadricicles, cal tenir carnet tipus A o B per conduir-los.

 

Els avenços en els sistemes de propulsió elèctrica permeten oferir unes prestacions òptimes per a flotes amb una zona d’actuació delimitada i semiurbana, a més d’eliminar les emissions i la contaminació acústica. També premien els usuaris del vehicle elèctric amb una reducció notable en el cost de mobilitat, manteniment i impostos.

 

Sobre Emovement

Emovement forma part de la xarxa Movento, el grup d’automoció líder al Vallès Occidental i amb presència al Maresme, Barcelonès nord i Bages. L’empresa forma part de Moventia, grup empresarial dedicat a la mobilitat que poseeix una oferta global i complementària de transports col·lectius i productes i serveis d’automoció. En total, Moventia transporta més de 90 milions de passatgers a l’any i distribueix prop de 15.000 vehicles anuals (turismes i industrials), tant nous com d’ocasió. El grup Moventia, amb seu a Sant Cugat del Vallès, compta amb una plantilla que supera els 2.000 empleats.

 

 

Print Friendly, PDF & Email