La fira s’alia amb els expositors per atreure més visitants a Municipàlia

L’ens firal bonificarà les empreses per cada visitant que portin al saló, que es farà del 23 al 26 d’octubre

En una estratègia 100% innovadora, Fira de Lleida incentivarà la presència de visitants a Municipàlia bonificant els expositors per cada visitant que assisteixi al saló gràcies a una invitació lliurada per les empreses expositores. La Institució firal pagarà 1 € a l’expositor per cada professional que l’empresa porti al certamen. Així, si 300 visitants entren a Municipàlia amb invitacions (físiques o virtuals) d’una determinada empresa expositora, aquesta firma tindrà un decompte de 300 euros per la contractació de l’espai en el saló. Aquesta és una de les principals novetats organitzatives de la 14a edició de Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), certamen que tindrà lloc del 23 al 26 d’octubre a Fira de Lleida.

La iniciativa suposa una novetat important en l’estratègia promocional i en el funcionament de la fira, ja que no solament el visitant no paga l’entrada, sinó que a més Fira de Lleida abona una quantitat determinada a l’expositor pels visitants aportats. Això implica un pas endavant en la col·laboració entre l’organització i els expositors en l’estratègia conjunta d’optimitzar el certamen i suposa un benefici tant per al visitant que rep la invitació com per a l’empresa expositora, que obté descomptes en l’adquisició de la parcel·la d’exposició i gaudeix d’un increment de visitants, és a dir, de clients potencials.

La novetat és possible gràcies a la implantació, a l’anterior edició de Municipàlia, d’un sistema electrònic d’identificació de visitants professionals i d’expositors. Es tracta d’un mecanisme que llegeix les invitacions, les targes de visita i els DNI mitjançant un escàner que permet introduir la identificació de la persona de manera immediata i evita les cues a l’hora de formalitzar les acreditacions. Fira de Lleida ha estat la primera Institució firal del Catalunya que adopta aquest sistema dissenyat per l’empresa d’informàtica Xeria.

Aquest innovador sistema permet, a més, disposar de les dades dels expositors i dels visitants professionals d’una manera clara i sense errades i les emmagatzema informàticament. L’equip facilita la gestió de contactes de negocis durant la fira o posteriorment, i soluciona en part el handicap derivat de la recollida manual de dades personals, procés que podia generar una base de dades incorrecta o incompleta.

Municipàlia compta ja amb més d’una vintena d’activitats paral·leles, entre jornades tècniques, reunions professionals i presentacions de productes.

Sectors representats
Municipàlia aplegarà unes 300 empreses de tots els sectors relacionats amb els equipaments i serveis per a les ciutats. En conjunt, comptarà amb una àmplia mostra que oferirà als ajuntaments novetats i solucions líders en els sectors del clavegueram, drenatge de sòls, xarxa d’aigües; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; il·luminació de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i d’oci; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària; i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials.

Cal recordar que la darrera edició del certamen, celebrada al 2005, va obtenir els millors resultats quantitatius i qualitatius de la seva història amb la presència de 16.631 visitants professionals, dels quals el 27% van ser alcaldes i regidors. Quant als estrangers, procedien d’Alemanya, Andorra, Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia, Mauritània, Marroc, Mèxic, Holanda, Perú, Portugal, EEUU i Veneçuela. El nombre d’expositors va arribar als 271, procedents de 18 països.

 

Print Friendly, PDF & Email