La FEMP demana a Indústria la millora dels serveis de telecomunicacions als municipis

Projecte de promoció de la implantació de la factura electrònica

 

La Comissió de la Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) s’ha reunit aquest matí en el recinte de Fira de Lleida en el marc de la 17a edició de Municipàlia. Els membres de la comissió han acordar demanar al Ministeri d’Indústria la millora dels serveis de telecomunicacions als municipis i l’aprovació d’un Pla d’Extensió de Telefonia Mòbil que garanteixi els serveis de comunicació als entorns rurals.

 

D’altra banda, la comissió participarà en un projecte de divulgació i promoció de la implantació de la factura electrònica. Aquest projecte implicarà un important estalvi de temps i diners, a més de la millora dels processos i la reducció dels terminis de pagament.

 

També s’ha dut a terme la presentació del projecte Open DAI de l’Ajuntament de Lleida, que ha estat pioner en l’anomenat Open Data, els sistemes de dades oberts que permeten posar al servei dels ciutadans i les empreses la informació municipal. Des del febrer del 2011 la Paeria té dades públiques a disposició dels ciutadans i empreses. Fruit d’aquest projecte, la Paeria participa en el projecte Opening Data Architectures and Infraestructuras of European Public Administration (Open DAI), finançat per la Comissió Europea.

 

Lleida incorpora el concepte de crowd-sourcing, que facilita que els propis ciutadans aportin dades que puguin ser utilitzades per la resta, com per exemple dades referents a l’accessibilitat (en col·laboració amb Aspid i la ONCE).

Print Friendly, PDF & Email