Innovacions per a una neteja viària sostenible

Tennant Company exposa una innovadora màquina d’escombrar elèctrica que funciona amb bateries d’ió de liti

Tennant Company, empresa nord-americana líder des del 1870 en innovacions sostenibles, ha exposat avui en la jornada “Tennant, innovacions per a una neteja viària sostenible”, les aportacions que tant els governs municipals com els fabricants de maquinària de neteja fan per aconseguir unes ciutats més sostenibles. El director tècnic de Tennant, Cèsar Casas, ha presentat les solucions innovadores patentades per la seva empresa per ajudar a desenvolupar ciutats més sostenibles i assolir els objectius de Kyoto.

 

Casas ha donat a conèixer la Màquina d’escombrar elèctrica 500Z, la primera del mercat que funciona amb bateries d’ió de liti. Entre les seves característiques, destaca que no emet CO2, és silenciosa i estalvia el 70% d’aigua que normalment s’utilitza per escombrar. També s’ha presentat la fregadora F-H2O (eco), una màquina que permet fregar les vies urbanes sense l’ús de detergent, ja que només fa servir aigua.

 

Durant la conferència “Tennant, innovacions per a una neteja viària sostenible”, Casas ha explicat que Espanya importa el 78,4% de l’electricitat que consumeix i compra el 99,5% del petroli i derivats. “Actualment, doncs, l’energia que consumeix el país és importada, cara i contaminant”, ha conclòs Casas.

 

Tennant Company disposa de 300 enginyers i destina el 4% dels ingresos a R+D+i. Des de la seva fundació al 1870, l’empresa ha patentat unes 200 solucions tecnològiques destinades a aconseguir una neteja viària sostenible i unes ciutats menys contaminades.

 

MU2011-Tennant

 

Print Friendly, PDF & Email