III Missió Tècnica Internacional Solucions Sostenibles per a la Gestió de les nostres Ciutats

Aquesta Missió Tècnica s’emmarca en l’acord institucional entre la Fira de Lleida i la Unió Iberoamericana de Municipalistes des de la seva primera edició, el propòsit és apropar als municipis d’Amèrica Llatina diferents solucions per tal d’optimitzar la seva gestió municipal, en el marc de la 20a edició de la Fira biennal Municipàlia 2019.

OBJECTIUS

Potenciar el paper actiu dels governs locals com a agents dinamitzadors del desenvolupament sostenible de les seves ciutats.

Definir eines per a un model intel·ligent, eficaç, sostenible i inclusiu de desenvolupament de la ciutat.

Intercanviar coneixements entre empreses, experts, els governs locals i l’acadèmia.

Generar espais per a l’intercanvi d’experiències entre els empresaris i els participants, mitjançant Dialogos, Visites i Espais de Trobada, a fi de promoure possibles nexes de col·laboració.

Promoure el coneixement per a una gestió sostenible dels recursos que demanden els entorns urbans (aigua, seguretat, energia, mobilitat), així com les deixalles que genera (residus sòlids, emissions de gasos d’efecte hivernacle, pol·lució)

Generar agendes i relacions estratègiques amb instàncies de govern, empreses i experts en les temàtiques de la Missió.

Aquesta Missió Tècnica es donarà a conèixer als participants una visió d’experiències i bones pràctiques de gestió pública local i solucions empresarials a través de conferències sectorials, Experiències de millora, Diàlegs empresarials, Espais de trobada “Cafès pel Món”, Visita a la Fira de Municipàlia i Visites d’Observació i Estudis, on es mostrarà de manera pràctica l’aplicació de les Solucions Sostenibles a diferents temàtiques.

Aquestes són les diferents tipologies, que formen part de l’agenda de la Missió Tècnica Internacional:

·Conferències sectorials: Són espais on especialistes en diferents temes d’interès podran exposar plantejaments acadèmics, experiències i idees que permetran generar un debat constructiu i que contribuirà al saber fer.

·Experiències de millora: Són espais per donar a conèixer diferents experiències sobre la gestió de l’Aigua, la Seguretat Ciutadana, els Residus, l’Energia i la Mobilitat Sostenible, que s’estiguin executant tant en Municipis Espanyols com d’Amèrica Llatina.

·Diàlegs empresarials: Són fòrums de trobada on, de forma individual, les empreses tindran la possibilitat de presentar els productes que ofereixen. Estaran en contacte amb autoritats locals, directius i assessors de diferents països de Llatinoamèrica coneixent les seves necessitats i en els quals es podran marcar pautes per explorar possibles acords.

·Espais de trobada “Cafès pel Món”: Són espais on empresaris, cambres de comerç, consolats o representants d’Acció Exterior, poden interactuar amb autoritats llatinoamericanes, assessorant sobre com una empresa, pot ingressar i treballar al seu país, obrint la possibilitat de establir futures aliances.

·Visites a l’Exposició Municipàlia: És una exposició empresarial on els participants poden conèixer més aquest sector, els seus serveis i la capacitat d’innovació que ofereixen de forma vivencial, a més de conversar sobre les experiències que s’han dut a terme en altres llocs.

·Visites d’Observació i Estudis: Són visites a centres d’innovació presents en el territori amb un marcat caràcter pràctic, on es mostren experiències reeixides de gestió de les ciutats de Saragossa, Lleida i Barcelona, ​​convertint-se en una alternativa per atendre problemàtiques a Amèrica Llatina a ser replicades i adaptades a les seves necessitats.

METODOLOGIA

A través d’una metodologia de caràcter vivencial, composta per conferències sectorials, Experiències de millora, Diàlegs empresarials, Espais de trobada “Cafès pel Món”, Visita a la Fira de Municipàlia i Visites d’Observació i Estudis.

Aquesta Missió Tècnica promou múltiples espais d’intercanvi de coneixements, anàlisi i reflexió, individual i grupal, a partir de l’experiència, testimonis i participació dels actors públics i privats involucrats en la implementació de les experiències reeixides que es mostraran per tal d’assolir una visió sistèmica i dinàmica.

Una de les principals avantatges d’aquesta metodologia és el suport en l’experiència de diversos actors, administracions públiques, centres d’innovació i empreses líders del sector.

PERFIL DEL PARTICIPANT

Aquesta Missió Tècnica Internacional, podran participar persones de: 

Amèrica Llatina

Està dirigida a alcaldes / es, regidors / es i Alts directius / es d’Administracions Públiques d’Amèrica Llatina i el Carib que estiguin interessats a conèixer, compartir i debatre sobre el desenvolupament de les ciutats del futur i com aquestes es preparen per estar a l’ avantguarda davant els nous reptes del segle XXI.

Espanya

A més també la Missió Tècnica, permet la participació d’Alcaldes / es, regidors / es, Alts directius / es d’Administracions Públiques en els espais que es realitzen en el marc de la Fira de Municipàlia 2019, que se celebra a la Ciutat de Lleida per que puguin assistir els que estiguin interessats a crear Aliances per operar a Amèrica Llatina.

MÉS INFORMACIÓ

Si estàs interessat a participar en la tercera edició d’aquesta Missió Tècnica pots fer la teva sol·licitud a un dels ajuts que s’ofereixen per a participants d’Amèrica Llatina i Empresaris Espanyols que estiguin interessats a participar d’aquest esdeveniment, si us plau ingressa en el següent enllaç i inscriu-te.

https://pga.uimunicipalistas.org/actividades/actividad/428

Per a consultes pots escriure al següent correu electrònic convocatorias_act@uimunicipalistas.org

Print Friendly, PDF & Email