Giralt Urbana&Industrial: el disseny ergonòmic en els carros de neteja viària a Municipàlia 2017

Paral·lelament a la professionalització de la neteja viària a Espanya, el disseny dels carros de neteja viària ha evolucionat per adequar-se millor als requeriments dels serveis de neteja municipal actuals. Els carros han incorporat noves solucions per millorar la seva lleugeresa, resistència i durabilitat, fer-los més manejables, facilitar la col·locació de les eines de neteja viària mentre l’operari no les utilitza, etc…

En els darrers anys, però, han adquirit major importància els aspectes ergonòmics en el disseny de tot el material destinat al personal de neteja viària, i també en els carros.

En aquest sentit, suposa un pas significatiu endavant el nou carro DI-120 que l’empresa GIRALT Urbana&Industrial presentarà a Municipàlia 2017. Aquest carro, fabricat amb xassís d’acer inoxidable per dotar al carro de gran resistència, compta amb un disseny molt curós per evitar l’ús de material ociós, és a dir, no necessari per a l’estructura del carro ni la seva funcionalitat i que per tant, suposa un excés de pes gratuït. El disseny  orientat a l’usuari es nota en altres detalls, com els gadgets per sostenir els útils de neteja, molt més versàtils que els habituals i que cuiden detalls com per exemple procurar que la part bruta dels utensilis de neteja, quedi situada en disposició baixa i allunyada de l’operari per minimitzar les molèsties que aquesta brutícia pugui causar als operaris i vianants. També utilitza una nova disposició del contenidor perquè la tapa oberta no destorbi a l’operari. Destaca especialment, però, el sistema de subjecció del contenidor que, de forma molt senzilla, permet carregar i descarregar el contenidor del carro amb el mínim esforç, simplement obrint una petita comporta i fent bascular el contenidor sobre un eix que serveix de suport pel contenidor en l’ús normal.

 


Informació facilitada per l’empresa expositora.
Print Friendly, PDF & Email