Els expositors de Municipàlia presenten equipaments innovadors

Una edició més, Municipàlia (Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), serà el marc idoni per a la presentació de vehicles, equips i instal·lacions innovadores per part de les empreses presents en el certamen.

Concretament, Fira de Lleida ha consignat novetats —entre altres— en els àmbits del mobiliari urbà, els equipaments de neteja, l’enllumenat públic i el transport públic. La 15a edició de Municipàlia tindrà lloc del 20 al 23 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida.

L’empresa Piquersa, empresa cadavantera el sector de la maquinaria per a serveis urbans i mediambientals, presentarà entre altres novetats una màquina escombradora que uneix els avantatges dels sistemes d’aspiració i d’arrossegament i nous models de Dumpers Sèrie 4000. La nova màquina d’escombrar, que ha estat fruit de nombrosos anys d’investigació, té un disseny innovador, respecta el medi ambient, és molt fàcil de manipular i té un preu de venda molt inferior a la resta d’escombradores d’aspiració. El nou model de màquina d’escombrar uneix els avantatges del sistema d’aspiració i del sistema d’arrossegament. Amb un disseny innovador, destaca pels dos metres cúbics de volum de càrrega, pel seu caràcter compacte i maniobrable, per disposar d’un sistema d’escombratge d’arrossegament més silenciós i perquè és més fàcil i econòmica de reparar que una escombradora d’aspiració.

L’empresa Dilixi de vehicles ecològics, dedicada a la comercialització i distribució d’autobusos i vehicles comercials lleugers ecològics, presentarà a Municipàlia —entre altres— un autobús elèctric model Zeus de la marca BredaMenarinibus que disposa de bateries d’última tecnologia de polímer d’ió de liti i que és l’únic autobús disponible actualment a Europa amb aquesta tecnologia d’avantguarda. Les bateries d’ions de liti destaquen per la lleugeresa dels components, l’elevada capacitat energètica i la resistència a la descàrrega. El vehicle disposa d’una subvenció de 15.000 € per part de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia.

Lamp Ligting oferirà a Municipàlia una sèrie d’elements d’il·luminació de disseny avançat, com la lluminària (estructura de suport a la làmpada del fanal) Dune o la balisa (lluminària terrestre per il·luminar zones de pas) B-Side Led. El model Dune ofereix excel·lents prestacions tècniques (flexibilitat extrema que li permet adaptar-se a tots els tipus de columnes i bàculs, òptica vial ajustable a diferents distàncies, facilitat de manteniment) i un disseny orgànic que fa que s’integri perfectament a l’espi sense oposar resistència a les ràfegues de vent. La lluminària està equipada amb làmpades LEDs d’alta potència i és respectuosa amb el medi ambient, ja que no emet contaminació lumínica i ofereix llum blanca uniforme i comfortable. El model B-Side Led, seleccionat com a finalista als prestigiosos Premis Delta 2009 de disseny, és una balisa que s’integra perfectament en tots els espais i que pot actuar com a element il·luminador o simplement com a marca de senyalització; destaca pel consum baix, el fàcil manteniment i l’estructura robusta que la converteix en una bona solució antivandàlica per il·luminar parcs públics, jardins i diferents zones urbanes.

Finalment, GUDDEN Mobiliario Urbano, presentà una innovadora col·lecció de mobiliari urbà del model Aitana. Els productes presenten l’anomenat acabat “corten”, un innovador òxid artificial que facilita el manteniment i allarga la vida del material. La col·lecció consta dels següents productes: papereres, bancs, fanals, pipican, parterres, senyalitzacions, pals de tanca, pilones, aparca-bicicletes, etc. L’empresa expositora posarà a la venda aquesta col·lecció coincidint amb la celebració de Municipàlia.

 

Print Friendly, PDF & Email