El Segway® Personal Transporter (PT): el Transport Personal i ecològic per a la policia municipal del segle XXI

Cada vegada són més els ajuntaments espanyols que equipen els seus policies locals amb Segway® PT, un vehicle de transport personal ecològic que permet patrullar de forma més propera als ciutadans, reduint la contaminació i estalviant energia.

 

El Segway ofereix una major cobertura d’àrea de patrullatge i redueix el temps de reacció ja que recorre més espai en menys temps: sobre un Segway els agents poden veure i ser vistos amb més facilitat, es pot cobrir una àrea nou vegades més gran que un agent que patrulla a peu, ja que pot desplaçar-se a una velocitat entre 3 i 4 vegades superior. D’altra banda, millora molt el camp de visibilitat dels agents i es potencia la proximitat amb els ciutadans, oferint major percepció de seguretat per part seva.

 

Segway(PT) és un sistema de transport personal ecològic únic al món que no emet soroll, que s’aprèn a utilitzar en pocs minuts i que redueix la fatiga de l’agent. Amb una velocitat màxima de 20 km/h i una autonomia de patrullatge de fins a 40 km. (de vuit a deu hores), la seva utilització redueix costos operatius ja que només cal revisar la pressió dels pneumàtics i carregar les bateries d’ió-liti diàriament en un endoll tradicional.

 

Cossos de Policia Municipal de múltiples Ajuntaments d’Espanya utilitzen ja el Segway per exercir el seu treball. Alguns d’ells són: Alacant, Alcobendas, Castelldefels, Benidorm, Cadis, Madrid, Ourense, Sant Cugat, Tenerife Sud, Torremolinos o València.

MU2013-Segway

Regulació de l’ús de Segway a Espanya

La posició de la Direcció General de Trànsit (DGT) referent a la regulació de l’ús de Segway a Espanya indica que hauran de ser els ajuntaments a través de les seves ordenances municipals els que regulin en cada ciutat l’ús d’aquest mode de transport personal.

 

Exemple d’això és l’Ajuntament de Bilbao, que ha aprovat la norma per utilitzar Segway en voreres, zones per als vianants i carril bici, dins de l’ordenança sobre l’ús de l’espai públic. També ha aplicat normatives similars l’Ajuntament de Pamplona.

 

Més informació: www.segway.es

 

Contacte:

Bet Massó / Silvia Carulla

+34 93 412 00 32

info@siglacomunicacion.com

 

Informació facilitada per l’empresa expositora
Print Friendly, PDF & Email