El càmping debat sobre l’entrada de grups inversors i cadenes al sector

La limitació en el percentatge de bungalous i el canvi climàtic, entre les principals preocupacions dels propietaris i gestors de càmpings

La gran majoria de càmpings són propietat o estan dirigits per empreses familiars, però en els darrers anys, tant a Catalunya com a Espanya, s’estan començant a produir canvis en aquest sector, de manera que grups inversors i cadenes aterren en aquest negoci turístic amb força, generant inversions, competència i nous atractius. Aquest fet ha centrat bona part de la jornada tècnica celebrada aquest matí en el marc d’Innocàmping.

Sota el títol “Càmpings: cruïlla de camins”, diferents ponents, entre experts i gestors, han abordat la situació actual i el futur d’un sector que creix, que cada vegada té més seguidors i que ha suportat de manera satisfactòria la darrera crisi econòmica. La presidenta de la Federació Espanyola de Càmpings, Ana Beriain, ha explicat que “estem en un sector canviant i en procés de creixement. En els propers temps hi haurà més càmpings a Espanya i més oferta, però hi haurà espai per a tothom”.

La presidenta del sector del càmping a l’Estat ha afegit que l’entrada d’inversors i grups hotelers és un fet, tot i que “no ho tindran fàcil pel caràcter d’empresa familiar del sector i que, a més, no vol vendre”. Finalment, Ana Beriain ha dit que està més preocupada pel canvi climàtic, i com aquest fet pot perjudicar molts càmpings en un futur que en una crisi econòmica.

Els experts i propietaris de càmpings, que han omplert el saló Segrià de Fira de Lleida, han mostrat la seva preocupació per la diferència de normatives existents entre les diferents autonomies de l’Estat espanyol i també a Europa, fet que condiciona la competitivitat del sector. Igualment, la limitació en el nombre de bungalous permesos per càmping també en condiciona el seu potencial, poder créixer o traspassar la instal·lació a una cadena. De la mateixa manera, alguns ponents han exposat que l’entrada de grups inversors i la creació de cadenes té avui una implantació rellevant a França, però que a Espanya i Catalunya és encara molt incipient, igual que a Itàlia.

La jornada ha servit també perquè directius d’algunes d’aquestes cadenes de càmpings exposessin els seus projectes i els beneficis que comporta als associats. Aquests exemples han estat la cadena francesa Capfun amb 120 càmpings, 6 d’ells a Catalunya i Espanya; Camping Red, amb 32 a l’Estat, però fins a 109 amb aliances amb grups francesos; el grup català Sènia, amb 6 instal·lacions, i Magic Camping Resorts, que ara en té dos a la Costa Blanca. Els seus directius han destacat la millora que suposa la gestió unificada econòmica i de reserves, la reducció de costos amb centrals de compres, la publicitat compartida o la gestió del banc de dades i fidelització de clients, entre altres aspectes. Alguns d’ells també van exposar les seves experiències amb càmpings tematitzats.

Print Friendly, PDF & Email