Contenur presenta els seus contenidors ‘intel·ligents’ al saló Municipàlia

Els nous models estan preparats per incorporar smart elements -sistema de control d’ompliment, controls d’incendi, mecanisme d’insonorització i control d’accés- per optimitzar i fer més sostenible el procés de recollida de residus sòlids a les ciutats 

 

El disseny incorpora recomanacions dels usuaris i ha comptat amb la participació de destacats instituts de cocreació i codisseny, com el Barcelona Centre de Disseny

MU2013-CONTENUR-1

Contenur, líder al sud d’Europa en el disseny, fabricació i manteniment de contenidors per a residus sòlids urbans, presenta al mercat els seus nous contenidors ‘intel·ligents’, dins del marc del Fira Internacional Municipàlia, que se celebra a Lleida del 22 al 25 d’octubre.

 

Contenur ha desenvolupat els primers contenidors de càrrega lateral intel·ligents, una solució que integra disseny i smart elements, amb l’objectiu d’optimitzar els processos de recol·lecció i neteja de les ciutats i aconseguir reduir les emissions de CO2 en el procés de la recollida dels residus. Els nous models es podran veure a l’estand que la companyia té a Municipàlia, un dels més importants salons europeus sobre equipaments i serveis municipals.

 

Contenur ha realitzat una important aposta per la innovació i el disseny que s’ha concretat en un contenidor que uneix els desenvolupaments tecnològics més avançats, el disseny més avantguardista per a la seva integració total en el paisatge urbà i la responsabilitat mediambiental. L’empresa ha desenvolupat una nova generació de contenidors inspirats “a la teva ciutat”, que donen resposta a les últimes demandes en matèria de contenerització de residus urbans : mesurament i control, integració a la ciutat, facilitació del reciclatge, minimització de l’impacte ambiental i major rendiment en operativitat.

 

Novetats tecnològiques per a la ciutat del futur

Amb caràcter pioner en el mercat, els nous models de contenidors 2200/3200 incorporen les següents novetats tecnològiques:

sistema avançat de control d’ompliment que permet conèixer quins contenidors estan plens i recalcular les rutes de recollida dels serveis de neteja amb més precisió, fent més eficaç la recollida i disminuint el consum de combustible i les emissions de CO2;

sistema de control de temperatura, que permeten protegir i minimitzar els efectes en el cas d’un increment fort i sobtat de la temperatura, al llançar una alarma a l’empresa de recollida.

mecanismes per a la insonorització -tancaments progressius i esmorteït de la tapa- que redueixen en gran mesura el so del tancament, i,

sistema de control d’accés pel qual només els usuaris registrats al contenidor -zones privades- poden dipositar els residus a l’activar per mitjà d’una targeta RFID.

 

Disseny d’avantguarda 

A més dels avantatges tecnològiques, el nou model de Contenur trenca amb el concepte tradicional del ‘galleda d’escombraries’, permetent la seva integració a la ciutat gràcies a un disseny únic i avantguardista, desenvolupat a partir de les recomanacions d’usuaris i experts i la col·laboració, a més, dels instituts més destacats de cocreació i codisseny, com el Barcelona Centre de Disseny.

 

Disseny de línies suaus i arrodonides, així com l’ús de colors neutres de fons permeten una completa integració en l’entorn urbà.

 

Els nous contenidors de Contenur han estat dissenyats per als cinc tipus de residus : vidre, paper, envasos, orgànics i restes.

 

Contenidors accessibles i sostenibles

Prenent en consideració les necessitats de tot tipus d’usuaris, els nous contenidors incorporen una concepció ergonòmica per fer-los totalment accessibles. Fundosa (Fundació Once) ha avaluat el compliment de les normes d’accessibilitat universal UNE 170.001 per part del contenidor. Boques de recollida més gran i a una alçada més baixa, xapa d’ identificació en Braille, pedal d’obertura amb menor esforç i la possibilitat d’incorporar una palanca a altura accessible.

 

Contenur manté així mateix el seu compromís amb el medi ambient. Els nous contenidors són 100% reciclables i han estat elaborats mitjançant una tecnologia, utilitzada per la companyia amb caràcter pioner en el món -la injecció de polietilè d’alta densitat- amb maquinària d’última generació per minimitzar el consum elèctric. A més, s’han reduït els components metàl·lics de les unitats, disminuint la necessitat de substàncies químiques per al seu tractament i, per ser apilables, generen menys emissions de CO2 en el seu transport.

 

Capacitat tecnològica i de fabricació

Contenur és l’únic fabricant a Espanya de contenidors per injecció de plàstic i l’únic amb capacitat per aplicar aquests avenços tecnològics en tota la cadena de valor -disseny, fabricació, comercialització i manteniment- i una de les poques que compta amb motlles d’injecció que superen les 150 tones i produeixen peces de 75 kl.

 

La capacitat de fabricació de Contenur permetria la completa contenerització d’una ciutat de 200.000 habitants en només sis dies.

 

Amb presència industrial a Espanya i Polònia, Contenur és líder al sud d’Europa, amb 17 centres de serveis a Espanya, filials a França, Itàlia, Polònia, Regne Unit, Portugal, el Marroc, Brasil i Colòmbia, i presència comercial en una trentena de països.

 

Per a més informació

Manuel García Vila

917027071 / 670619475

mgvila@kreabgavinanderson.com

MU2013-CONTENUR-2

Informació facilitada per l’empresa expositora

 

Print Friendly, PDF & Email