Consultes mediambientals personalitzades via internet

Ambientum.com presenta a Municipàlia el projecte “Línia verda” adreçat a les empreses i els ciutadans

 

Ambientum.com, el portal líder de la indústria i el medi ambient i que pertany al grup Ros Roca, ha presentat avui per primera vegada a Catalunya, en el marc de la 16a edició de Municipàlia, el projecte “Línia verda”, un servei de consultes mediambientals contractat pels ajuntaments i que s’adreça a les empreses, els ciutadans i els centre educatius.

 

Un grup de tècnics de medi ambient responen en un termini màxim de 24 hores les preguntes plantejades via Internet o per telèfon per les empreses i els ciutadans de manera personalitzada, contrastada i fiable, i sense cap cost per als usuaris. En el cas dels consitoris, la contractació del servei va dels 1.350 euros anuals (petits municipis) als 5.500 euros.

 

La informació que ofereix la “Línia verda”són consultes sobre legislació i normatives ambiental, sistemes de gestió ambiental, assessorament sobre gestió de residus, consultes sobre empreses (proveïdors de serveis i tecnologies), tràmits administratius, ajudes i subvencions, energies renovables, etc. En el cas de les empreses, les qüestions més plantejades als 70 ajuntaments espanyols en els que ja està implantat el servei són en relació a la gestió de residus –el tema estrella–, les ajudes i les subvencions i les certificacions. Pel que fa als ciutadans, les preguntes més freqüents són al voltant del reciclatge, l’esporga o l’ús de les platges.

 

Per poder usar la “Línia verda”, els usuaris han d’accedir a un web específic del servei per mitjà de la pàgina pròpia de l’ajuntament, després d’haver facilitat unes claus personals. A partir d’aquí, poden plantejar dubtes o comentaris via web, e-mail, telèfon, correu o fax a un grup d’experts professionals qualificats en medi ambient –en aquest moment la plantilla és de 30 persones–, sense necessitat de desplaçar-se al consistori ni presentar cap instància. La resposta arriba en un termini màxim de 24 hores.

 

Amb “Línia verda” els ajuntaments ofereixen un valor afegit als seus serveis, garanteixen el dret de tot ciutadà a la informació i a la participació pública en matèria de medi ambient i els ajuda en la seva responsabilitat de difondre informació mediambiental a la indústria.

 

MU2011-Ambientum

 

Print Friendly, PDF & Email