Cardionlive presenta una app que posa en contacte desfibriladors amb voluntaris

“A Catalunya mor una persona cada dues hores i mitja de mort sobtada, potencialment reversible”

 

L’empresa lleidatana Cardionlive ha presentat en el marc del saló Municipàlia una aplicació per a telèfons mòbils que avisa a voluntaris perquè puguin socórrer de forma immediata a persones que necessiten de primers auxilis, mentre esperen que arribi el sistema d’emergències. Segons ha explicat Rafael Ramírez, director executiu de Neosalus, “es tracta d’una aplicació que connecta màquines amb persones amb l’objectiu de salvar vides”.

El ponent ha dit que “és la primera solució a nivell mundial d’un software de traçabilitat i gestió de desfibril·ladors, una electrònica per monitoritzar aquests aparells en temps real i una aplicació de mòbil que en el moment que s’utilitza un desfibril·lador envia un senyal als voluntaris”. Ramírez ha explicat que la peça clau són els voluntaris (metges, infermeres, personal sanitari, persones que tenen formació en primers auxilis, etc.), els quals tenen coneixements de com utilitzar un desfibril·lador. Actualment la seva plataforma ja compta amb una xarxa de més de 14.000 voluntaris (cardiofollwers) arreu dels països on han implantat l’aplicació (Mèxic, Argentina, Xile, Colòmbia i l’Estat espanyol). El seu objectiu és arribar a 50.000 en finalitzar l’any.

Rafael Ramírez considera que és una aplicació tremendament valuosa per aconseguir la supervivència en els casos de possible mort sobtada fora de l’àmbit hospitalari. En aquest sentit el directiu de Neosalus ha facilitat dades força impactants: “a Europa moren 300.000 persones a l’any d’atacs de cor; 30.000 a l’Estat espanyol, mentre que a Catalunya mor una persona cada dues hores i mitja de mor sobtada (unes 3.500 l’any), que podria ser reversible”, comenta Ramírez.

Ramirez ha explicat que estan treballant en projectes semblants extrapolables a d’altres sectors com per exemple el de les piscines. “Mitjançant una aplicació l’usuari podrà saber el nivell de clor que hi ha a l’aigua i les característiques d’aquesta, una informació especialment important per a les persones que són al·lèrgiques a aquest element químic”, ha comentat.

 

Print Friendly, PDF & Email