“Cal sensibilitzar sobre el manteniment dels parcs infantils per evitar accidents”

L’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU) és l’única entitat de l’Estat acreditada per dur a terme inspeccions en l’àmbit de seguretat infantil

 

Encarna Alemany, tècnica especialista en parcs infantils de l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU), ha explicat avui, dins del marc de Municipàlia, els nombrosos riscos que hi ha quan es compren productes infantils per a parcs o zones esportives i no es verifiquen les instal·lacions i el manteniment. “Moltes vegades els accidents són conseqüència de la manca d’un manteniment adient i de la verificació de les instal·lacions, més que no pas d’un defecte de disseny o de fabricació”, ha comentat.

 

En aquest sentit Alemany ha volgut sensibilitzar a tots els responsables d’ajuntaments, organismes i entitats, sobre la necessitat de portar a terme un acurat manteniment d’aquestes àrees. Així mateix ha dit que les inspeccions i certificacions dels espais de joc són fonamentals per tal de reduir riscos i, en cas d’accident, per poder demostrar que es desenvolupa una correcta gestió. “L’objectiu es poder mantenir les mateixes característiques de seguretat que tenia l’espai de joc en el moment de la seva instal·lació”, ha assegurat la tècnica.  

 

L’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU) és l’única entitat de l’Estat espanyol acreditada per ENAC per a dur a terme els assajos en laboratori o in situ i tasques d’inspecció, sota el paraigua de les diferents normes europees (ISO EN 17025 i ISO EN 17020). AIJU porta més de 30 anys vetllant per la seguretat infantil i disposa dels coneixements tècnics i l’experiència en tot el que envolta al nen, tant en el producte com en l’entorn.

 

Tal com ha explicat Alemany en la xerrada “La Importància de la instal·lació i el manteniment per prevenció d’accidents de les àrees de joc”, els seus tècnics s’ocupen de les verificacions anuals dels espais de joc i instal·lacions, de l’homologació de productes, de donar les pautes per portar a terme els manteniments, etc. En definitiva, són especialistes en seguretat infantil al llarg de tot el procés.

Print Friendly, PDF & Email