Municipàlia vol ampliar ponts amb l’Amèrica Llatina

Una trentena de representants de Bolívia, Colòmbia, Perú, la República Dominicana, Mèxic, Equador, Guatemala i Xile seran presents al saló lleidatà

Fira de Lleida signa un acord amb la Unión Iberoamericana de Municipalistas per coordinar la presència d’una missió tècnica d’autoritats d’aquella àrea   

Municipàlia vol ampliar els ponts de col·laboració i de negoci amb Amèrica Llatina, potenciant tant els vincles econòmics com els institucionals i culturals. Així ho ha afirmat aquest migdia l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en el decurs de l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració entre Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM).

Pueyo, en la seva qualitat de president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, i María Rosario García Pizarro, vicesecretària general primera de la UIM, han formalitzat l’acord de col·laboració entre les dues entitats, el qual permetrà la presència al saló Municipàlia d’una missió tècnica internacional formada per una trentena de representants polítics i tècnics de 8 països llatinoamericans. Aquest conveni dóna continuïtat i amplia els objectius dels dos acords previs firmats el 2017 i el 2015.

El paer en cap ha considerat força interessant reforçar les relacions entre Catalunya en general, i Lleida en particular, amb les països Iberoamericans, i ha dit que la col·laboració establerta a través de Municipàlia es podria ampliar en aquesta edició a altres institucions del territori com és la Universitat de Lleida. Pueyo ha recordat que la ciutat de Lleida ja té vincles amb aquella àrea geogràfica, ja que —entre altres nexes— està agermanada des de fa 24 anys amb la ciutat de Lérida, situada al departament colombià de Tolima. 

De la seva banda, la vicesecretària general primera de la UIM ha afirmat que aquest acord “és una oportunitat d’introduir la mirada d’Amèrica Llatina en el conjunt d’empreses espanyoles”. María Rosario García ha remarcat que la col·laboració s’ha de traduir tant en acords comercials com en intercanvi de coneixements, “tot buscant solucions que millorin la qualitat de vida de les persones, siguin de l’hemisferi nord o de l’hemisferi sud”. La representat de la UIM s’ha referit concretament als àmbits de la seguretat, la gestió de residus, la sostenibilitat , l’eficiència energètica, la mobilitat i la gestió de l’aigua. Igualment ha recordat que els membres de la missió llatinoamericana “són persones amb poder de compra i també amb poder per atraure inversions”.

Jaume Saltó, president de la Cambra Oficial de Comerç de Lleida, ha afirmat que són aquestes iniciatives de col·laboració les que fan créixer Municipàlia, facilitant una nova plataforma de negoci amb els mercats internacionals.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha recordar que l’acord signat avui potencia la internacionalització i el prestigi de Municipàlia, i és una via més per obrir nous mercats als expositors del certamen.

La missió tècnica iberoamericana comptarà amb representants de diferents municipis de Bolívia, Colòmbia, Equador, Guatemala, Mèxic, Perú, la República Dominicana i Xile.

La representació estrangera, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països d’Amèrica Llatina, està destinada a convertir-se en una gran plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

La 20a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 4a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure) obriran les portes conjuntament del 22 al 24 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida, amb una superfície bruta total d’exposició d’uns 23.000 m2.

Print Friendly, PDF & Email