II Missió Tècnica Internacional Solucions Sostenibles per a la Gestió de les Nostres Ciutats

PROGRAMA DE LA MISSIÓ

Programa (PDF).

Places limitades.

Consulta modalitat de participació i inscripcions a convocatorias_act@uimunicipalistas.org.

Aquesta Missió Tècnica s’emmarca dins el conveni de cooperació entre la Fira de Lleida i la Unió Iberoamericana de Municipalistes, per apropar als municipis d’Amèrica Llatina, les diferents solucions per optimitzar la seva gestió municipal que es presentaran a la Fira biennal MUNICIPÀLIA 2017.

  • La Missió Tècnica Internacional: Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats, brinda un marc conceptual i pràctic per gestionar el desenvolupament sostenible de les ciutats.
  • La Missió Tècnica aproparà als participants al coneixement que atenen diferents sectors estratègics d’intervenció com la seguretat, aigua, les energies renovables i l’eficiència energètica, mobilitat sostenible i la gestió de residus.
  • I en aquesta línia s’identificaran els diferents reptes que des de les ciutats espanyoles s’han assumit per promoure la seva sostenibilitat, es visualitzaran els que afecten les ciutats d’Amèrica Llatina i s’analitzaran les diferents solucions que des de l’àmbit públic i privat es vénen oferint.

 

OBJETIUS

Aquesta Missió té com a propòsit fonamental donar suport a la definició i aprofundiment del paper que els governs locals han d’assumir davant els nous reptes del desenvolupament sostenible, ajudant en la identificació de reptes i oportunitats, coneixent nous models de gestió, compartint experiències i eines reeixides de gestió públiques i privades, mostrant noves solucions TIC.

 

mu2016-uim-1

Potenciar el paper actiu dels governs locals com a agents dinamitzadors del desenvolupament sostenible de les seves ciutats.

 

Definir eines per a un model intel·ligent, eficaç, sostenible i inclusiu de desenvolupament de la ciutat.

 

Intercanviar coneixements entre empreses, experts, els governs i l’acadèmia.

 

Generar espais per a l’intercanvi d’experiències entre els empresaris i els participants, per tal de promoure possibles nexes de col·laboració.

 

Promoure el coneixement per a una gestió sostenible dels recursos que demanden els entorns urbans (aigua, energia, mobilitat, seguretat), així com les deixalles que genera (residus sòlids, aigua contaminada, emissions de gasos d’efecte hivernacle, pol·lució)

 

Generar agendes i relacions estratègiques amb instàncies de govern, empreses i experts en les temàtiques de la Missió.

 

METODOLOGIA

Mitjançant una metodologia de caràcter vivencial, composta per conferències marc, presentació d’experiències, tallers de solucions empresarials, ponències, reunions i activitats guiades a la Fira MUNICIPÀLIA.

Aquesta MISSIÓ TÈCNICA promou múltiples espais d’intercanvi de coneixements, anàlisi i reflexió, individual i grupal, a partir de l’experiència, testimonis i participació dels actors PÚBLICS i PRIVATS involucrats en la implementació de les experiències reeixides que es mostraran per tal d’assolir una visió sistèmica i dinàmica.

Un dels principals avantatges d’aquesta metodologia és el suport en l’experiència de diversos actors, administracions públiques, centres d’innovació i empreses líders del sector.

 

PERFIL DEL PARTICIPANT

Aquesta Missió Tècnica Internacional està adreçada a alcaldes, regidors i alts directius d’Administracions Públiques d’Amèrica Llatina i el Carib que estiguin interessats a conèixer, compartir i debatre sobre el desenvolupament de les ciutats del futur i com aquestes es preparen per estar a l’avantguarda davant els nous desafiaments del segle XXI.

A més a més també es pretén la participació de representants d’empreses interessades a treballar amb Espanya i crear Aliances per operar a Amèrica Llatina.

 

MÉS INFORMACIÓ

Si estàs interessat en participar en aquesta Missió Tècnica pots fer la teva sol·licitud a un dels ajuts que s’ofereixen per a participants d’Amèrica Llatina i Empresaris Espanyols que estiguin interessats a participar en aquest esdeveniment, si us plau entra al següent enllaç i inscriu-te.

 

dithttp://www.pga.uimunicipalistas.org/catalogo/342

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email