CA   |   ES
 

Notícies

El cens genètic caní arriba a Lleida

L’empresa ADN Caní presentarà a Municipàlia aquesta eina pionera que redueix fins a un 80% el nombre d’excrements canins als carrers.

L’empresa ADN CANINO participarà a partir de demà, dimarts 19 d’octubre, a la 21a edició de Municipàlia, la fira de caràcter internacional referent en el sector dels equipaments i els serveis municipals. Aquí es presentarà, per tant, el cens genètic caní, una eina pionera que permet reduir fins a un 80% el nombre d’excrements de mascotes que s’abandonen als carrers.

Així ho demostra l’experiència d’ADN Caní en els més de 30 municipis de diferents parts d’Espanya que ja han decidit implementar aquest servei, de manera que el registre estatal ja compta amb més de 80.000 gossos i amb més de 600 positius detectats. De la mateixa manera, els bons resultats es donen en grans ciutats com Màlaga, on aquesta empresa treballa del 2017 i es va registrar un 22% menys de parts relacionats amb excrements canins a la via pública en qüestió de mesos.

Amb tot, des d’ADN CANINO no han volgut perdre l’oportunitat que brinda una fira com Municipàlia, on es pot establir una relació directa amb ajuntaments i mancomunitats. “Crec que ADN Caní serà una peça clau en un futur pròxim en les polítiques de gestió sostenible de municipis i ciutats”, afirma Enrique Perigüell, CEO de l’empresa.

COM FUNCIONA ADN CANÍ?

ADN Caní consisteix en una eina, basada en la biologia molecular veterinària que permet crear un cens caní i identificar mitjançant una senzilla anàlisi a les persones que no recullen els excrements de les seves mascotes.

Gràcies a aquest cens caní s’està elaborant, al seu torn, un mapa pioner a Espanya que recull les localitzacions on s’aixequen actes per excrements abandonats, de manera que es detecten pautes de comportament entre la ciutadania i les autoritats reforcen les mesures per millorar la neteja urbana a les zones que més ho necessiten, de manera que s’optimitzen els recursos públics per a això.