CA   |   ES
 

Notícies

L’Smartflower, una placa solar que es mou imitant un gira-sol, novetat a Municipàlia

L’equipament, dissenyat per una empresa austríaca, arriba a produir un 40% més que les plaques solars estàndards

L’empresa Bell SLU estarà present al saló Municipàlia de Lleida amb l’Smartflower, una innovadora placa solar en forma de gira-sol que actua com aquesta planta, orientant-se durant el dia en direcció al sol per tal d’assolir un major aprofitament de l’energia solar. Gràcies a aquest sistema únic, intel·ligent i de disseny original —creat per una empresa austríaca—, cada matí la “flor” artificial desplega els seus pètals (panells) i segueix el recorregut del sol gràcies a un sistema de control astronòmic, de manera que aprofita el sol al llarg de tot el dia. Al vespre es tanca i es queda en repòs fins a la sortida del sol. És a dir, els panells estan situats sempre en un angle òptim respecte al sol.

L’equip, que funciona amb 18 m2 de panells d’energia fotovoltaica, pot produir entre 4.000 i 6.500 Kwh/any. Els creadors consideren que el sistema pot crear i emmagatzemar energia suficient, per exemple, per cobrir les necessitats d’autoconsum d’un petit negoci o d’un habitatge mitjà.

Els pètals de l’Smartflower tenen un sistema d’autoneteja i refrigeració natural que permet optimitzar el rendiment de la “flor”, amb la qual cosa arriba a produir un 40% més que les plaques solars estàndards. Segons els responsables de l’empresa, aquest sistema constitueix “la manera més pràctica, òptima i elegant d’aprofitar l’energia que el sol ens regala”. Altres avantatges de l’equip és que es pot col·locar i transportar fàcilment i que és resistent a les inclemències meteorològiques.

L’Smartflower es pot instal·lar per produir energia per a habitatges particulars, edificis d’empreses o espais públics com són, entre altres, hospitals, biblioteques, centres docents (escoles, universitats, etc). També es pot utilitzar per a la càrrega de cotxes elèctric.

Bell SLU és una empresa centrada en oferir solucions integrals mediambientals, especialment en els àmbits de l’aigua i la energia. En el primer àmbit destaquen els sistemes per reutilització sostenible de l’aigua, com són plantes potabilitzadores, dessaladores, filtres d’autoneteja per reutilitzacions d’aigües i sistemes de tractaments per aigües grises.

La propera edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre amb una àmplia mostra que abastarà els sectors de la governança i l’economia, les TIC, el medi ambient, el mobiliari urbà i la il·luminació pública, la gestió de residus, les instal·lacions esportives i d’oci, els parcs i jardins, les obres públiques, la senyalització i la seguretat de la xarxa viària, l’urbanisme, la mobilitat, la neteja municipal, la salut pública i la higiene, la seguretat i la vigilància, la gestió de l’aigua, les necròpolis i els serveis municipals.

 

Servei de premsa Fira de Lleida – telèfon 675 82 89 82