Tres cotxes lleidatans participen al Panda Raid 2017

Els membres dels equips seran al saló Lleida Ocasió per promocionar la cursa solidària del Marroc i recaptar material escolar

 

Tres parelles d’aventurers de la ciutat de Lleida promocionaran al saló Lleida Ocasió la 9a edició de la cursa solidària Panda Raid 2017, que es disputarà del 4 a l’11 de març al Marroc amb la presència de 300 vehicles. L’equip Panda Raid Lleida és format per Abel Castells (que prendrà part en la prova per segona vegada) i Patri Muñoz, que faran l’aventura solidària amb un Seat Marbella del 1988; Jonatan Garcia i Marta Palau, que pilotaran un Marbella del 1997, i Víctor Ler i Roger Monells, que afrontaran el repte amb un Marbella del 1993 amb la finalitat principal d’aportar material escolar a diferents centres educatius del país nord-africà. Lleida Ocasió tindrà lloc del 3 al 5 de febrer als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

El Panda Raid tindrà la sortida oficial el 4 de març a Madrid i finalitzarà l’11 de març al desert de Marrakech, després de recórrer 7 etapes i 3.000 quilòmetres per tot el Marroc, sobretot pels espais oberts del sud, i travessar territoris tan inhòspits com el desert del Sàhara i l’Àtlas. Com a requisits bàsics, els participants han de viatjar amb un cotxe de més de 20 anys, portar material escolar (uns 20 kg) i guiar-se per aquesta ruta només amb una brúixola, els mapes i el llibre de ruta que lliura l’organització. Cadascun dels tres vehicles lleidatans portarà un localitzador via satèl·lit, per tal que es pugui seguir el seu recorregut en directe via web (www.pandaraidlleida.cat).

A l’estand del Panda Raid Lleida del saló Lleida Ocasió es podrà veure el Marbella del 1988 de la parella formada per Abel Castells i Patri Muñoz, que estarà totalment equipat per afrontar el repte solidari. Durant els tres dies del saló, la resta de components del Panda Raid Lleida també serà presents a la fira per tal d’oferir informació sobre el raid i aconseguir aportacions voluntàries dels visitants o de les empreses interessades.

Pel que fa al material destinat als nens i les nenes marroquins, es necessita bàsicament roba, equipament esportiu i calçat, però també calen llibres en francès o anglès, quaderns i llibretes, bolígrafs i llapis, ordinadors, bicicletes, pilotes, joguines, etc. Quant als membres de l’expedició lleidatana, s’espera l’aportació de material i equipaments, com ara tendes de campanya automuntables, sacs de dormir, cadires i taules, ulleres, roba tècnica, etc.

Demà, inauguració del saló
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, inaugurarà demà divendres 3 de febrer la 20a edició de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió). L’acte tindrà lloc a les 17 h al Pavelló 3. El saló obrirà les seves portes del 3 al 5 de febrer, de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.