LleidaOcasió: quasi 400 vehicles de tot tipus

El saló obrirà les portes del 31 de gener al 2 de febrer amb una gran oferta de turismes, furgonetes, 4×4 i equipaments

 

La 17a edició de LleidaOcasió (Fira del Vehicle d’Ocasió), certamen que obrirà les portes del 31 de gener al 2 de febrer als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, oferirà un ampli ventall de vehicles entre turismes, 4×4, vehicles industrials lleugers i equipaments per a vehicles. Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, ha explicat que el saló comptarà amb una superfície bruta de 8.000 m² i amb la presència de 26 expositors (el 67% de la ciutat de Lleida i el 33 de la resta de la demarcació), i ha destacat que els organitzadors preveuen mantenir les xifres de venda —140 vehicles— de l’edició anterior.

 

Ros ha afirmat que l’actual conjuntura afavoreix la venda de vehicles de segona mà, amb la qual cosa “es mantenen les xifres d’edicions anteriors, amb bones perspectives pel que fa a l’actual”. Els visitants trobaran en el saló una oferta d’uns 400 vehicles d’ocasió i Km. 0, revisats i amb garantia, de tot tipus de marques i preus i amb facilitats de finançament. L’horari de Lleida Ocasió anirà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i l’accés és gratuït.

 

Joan H. Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha destacat la qualitat dels vehicles exposats, mentre que Miquel Padilla, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, ha remarcat la importància dels salons de vehicles d’ocasió en el conjunt de les comarques lleidatanes i que el fet que la majoria d’expositors del saló repeteixin “vol dir que confien en aquesta fira”. Jaume Dalmau, cap dels Serveis d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha recordat que “l’increment de la venda de vehicles, nous i d’ocasió, és un dels indicadors de l’acabament d’una crisi”.

 

Després de destacar que les “fires són espais vitals dins del negoci dels vehicles d’ocasió, Josep Lamolla, president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, ha afirmat que la principal preocupació del sector “és la venda de cotxes de segona mà al carrer”, ja que són operacions en les que els venedors no tenen garantia i moltes vegades ni assegurança, ni el canvi de nom fet, ni finançament ni seguretat de cap tipus”.

 

Lamolla ha afirmat que, “malgrat que a la ciutat de Lleida, gràcies a les ordenances municipals, aquest fenomen ha experimentat un descens, a la resta de la demarcació la venda de vehicles al carrer està creixent”. “Les estadístiques diuen que la venda de particular a particular, una pràctica normal i reglamentada, ha crescut, però el problema és que en aquest apartat s’inclouen també els vehicles venuts al carrer, que són el problema”, ha dit Lamolla.

 

Precisament, l’alcalde de Lleida ha dit que l’Ajuntament va modificar una ordenança municipal per prohibir la venda al carrer de vehicles usats a fi de protegir tant les empreses que treballen legalment com els drets del comprador. Ros ha asseverat que la Paeria ha imposat diverses sancions per aquest concepte i que com a resultat “la venda de cotxes al carrer a la ciutat de Lleida ha caigut en picat”.

 

Lamolla ha afirmat també que “un de cada dos cotxes que circulen pel carrer tenen més de 10 anys, i això és un perill evident”.

 

Ha assistit també a la presentació de la fira Oriol Oró, director general de Fira de Lleida.

 

Tres vehicles d’ocasió per cada vehicle nou venut

Segons les dades proporcionades per l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, la venda de vehicles de segona mà va pujar sensiblement a la demarcació de Lleida durant l’any 2013. En total, es van vendre 18.604 vehicles d’ocasió, un 7,6% més que l’any 2012. Al conjunt de Catalunya l’increment va ser del 4,7%. Per províncies, els augments van ser del 4,7% a Barcelona; el 9,9% a Girona, i el 0,1% a Tarragona.

 

Pel que fa als vehicles nous, les matriculacions a Lleida van ascendir a 6.084, destacant la venda de turismes (3.244), tot terreny (992) i motos (663). D’aquestes xifres, es desprèn que a Lleida es venen 3,05 vehicles de segona mà per cada vehicle nou venut.

 

LO2014-Presentacio-1