Lleida Ocasió amplia espai i nombre de vehicles exposats

Fira de Lleida acollirà el saló Lleida Ocasió del 3 al 5 de febrer, amb la presència de 25 expositors i uns 460 vehicles

 

Fira de Lleida acollirà del 3 al 5 de febrer la celebració de la 20a edició de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió), saló que comptarà amb la participació de 25 expositors distribuïts en una superfície d’exposició de 4.950 m2 nets, el que suposa un increment d’espai de 110 m2 respecte a l’any 2016. El saló tindrà lloc als pavellons 3 i 4, que són al 100% d’ocupació, i a la zona exterior del recinte firal. Del total d’expositors, el 36% són de Lleida ciutat i el 64% de la resta de la demarcació lleidatana.

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, ha afirmat que els visitants podran trobar a la venda uns 460 vehicles (un 3% més que en l’edició del 2016) de primeres marques i de totes les games i preus, i ha afegit que els organitzadors preveuen la presència d’uns 15.000 visitants i el tancament d’unes 150 vendes, xifres similars a les de l’any passat. Ros ha destacar que “Lleida Ocasió és una bona fira per facilitar la renovació del parc automobilístic i per incrementar l’activitat econòmica vinculada amb la venda i el manteniment dels vehicles”.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha incidit en la consolidació de la fira, que porta ja 20 edicions, i ha apuntat que després de la precària situació econòmica dels darrers anys enguany s’espera un augment de vendes i de visitants. El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha asseverat que el mercat d’ocasió del vehicle cada vegada pren més protagonisme gràcies a que s’ha guanyat la confiança dels consumidors.

De la seva banda, Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat que aquest divendres deixarà el càrrec en jubilar-se i ha desitjat que la fira augmenti tant el nombre de visitant com de vendes.

Xavier Freixes, president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, ha defensat Lleida Ocasió com “un bon impuls econòmic per al sector i una gran oportunitat de trobar una àmplia oferta de vehicles de primeres marques de la mà de grans professionals, uns turismes perfectament revisats i amb garantia i a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos”.

Lleida Ocasió aplegarà una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, autocaravanes, a més d’equipaments per a vehicles. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0, estan perfectament revisats i amb garantia, a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament.

L’acte d’inauguració de la 20a edició de Lleida Ocasió tindrà lloc el divendres 3 de febrer, a les 17 h, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, sota la presidència d’Àngel Ros, alcalde de Lleida.

L’horari del saló serà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.

Transferències de vehicles
Xavier Freixes ha donat també xifres sobre el sector i ha explicat que l’any 2016 la demarcació de Lleida va registrar 22.059 vendes de vehicles d’ocasió, un 11% més que l’any anterior, fet que s’explica per les necessitats de mobilitat especials del territori lleidatà –per la seva extensió–, pel tipus d’activitat econòmica i per la sortida de la crisi. Ha afegit que Lleida té una ràtio de vendes de cotxes de segona mà respecte a cotxes nous (2,6 usats per cada 1 de nou) molt superior al de Catalunya (2,1 usats per 1 de nou) i al de la resta de l’Estat (1,7 usats per 1 de nou).

Quant els vehicles nous, el 2016 es van registrar a la demarcació lleidatana 8.227 matriculacions, un 8,3% més que l’any anterior. Del total de turismes, gairebé la meitat es van destinar al lloguer o a ampliar o renovar la flota de vehicles de les empreses, mentre que els particulars van adquirir el 6,8% del cotxes. A més, el 56% dels vehicles nous van ser dièsel; el 41%, de benzina, i el 3%, híbrids i elèctrics.