Els SUV, els cotxes més demandats en el mercat de vehicles d’ocasió

Els vehicles de segona mà passen a ser la primera opció de vehicle familiar

Els vehicles SUV (Vehicle Utilitari Esportiu) són els cotxes més demandats dins del mercat de vehicles d’ocasió, seguint la tendència que regeix el mercat de vehicles nous. En segon lloc, es troben els utilitaris de gamma mitjana. La despesa que el consumidor acostuma a fer en aquest tipus de vehicles oscil·la entre els 15.000 i els 20.000 euros, pel que fa als SUV, i entre 7.000 i 15.000 euros quan es tracta de cotxes més petits, segons afirmen els expositors de la 22a edició de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió), saló que durant la jornada d’ahir ja va tancar les primeres vendes.

Les firmes presents en la fira destaquen que, actualment, el cotxe de segona mà ja ha deixat de ser la segona opció de vehicle familiar per passar a ser la primera. Això és degut a què el mercat de cotxes usats ofereix una qualitat i unes condicions molt semblants a la dels vehicles nous. Aquest fet, juntament amb el menor preu fa que, per cada vehicle nou que es ven, es venguin 2,8 cotxes d’ocasió.

El mercat de vehicles usats ha incrementat les vendes durant els darrers anys i els expositors confien en mantenir o millorar els resultats del passat saló. A més, en tractar-se de la primera fira de l’any d’aquest àmbit que es du a terme al territori, és un indicador pel sector de com anirà la resta de la campanya.


Les autocaravanes, un sector en auge
Un dels sectors que ha incrementat la presència a Lleida Ocasió és el de les autocaravanes, una modalitat que, segons els expositors d’aquest àmbit, “ha registrat un creixement important en els darrers tres anys, especialment pel que fa al lloguer”. Els experts afirmen que és una forma de viatjar especialment popular entre les famílies (matrimonis amb un o dos fills), entre grups d’amics que es desplacen a esdeveniments esportius o socials i, en menor grau, entre parelles de jubilats. 

Els preus del lloguer d’una unitat (les més demandades són les d’entre 4 i 7 places) poden anar dels 160 €/dia en temporada alta (estiu i Setmana Santa, els períodes més tradicionals per fer autocaravaning) als 80 €/dia en temporada baixa, encara que el cost també depèn del model i nombre de dies contractats. Quant a la capacitat, les autocaravanes més sol·licitades són les d’entre 4 i 7 places. En l’àmbit de les vendes, el preu mitjà és de 60.000 € (noves) i de 40.000 € (seminoves).

Pel que fa a la les caravanes, les més sol·licitades són les de 3 àmbits i 6 places. Una caravana nova senzilla pot costar entre 13.000 i 16.000 €, depenen sempre dels extres.

Lleida Ocasió compta amb la participació de 30 expositors que exhibeixen més de 500 vehicles de primeres marques i de totes les gammes i preus. Entre les unitats exposades trobem turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, autocaravanes, a més d’equipaments per a vehicles. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0, estan perfectament revisats i amb garantia, són de primeres marques, tenen uns preus que s’adapten a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament. L’horari del saló va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.