Els SUB, km 0 i de gerència, els cotxes més sol·licitats a Lleida Ocasió

Important afluència de públic i bon ritme de vendes al saló

“Aquesta fira m’estalvia el pelegrinatge pels concessionaris i, en un parell d’hores, puc trobar el model que més s’adapta a les meves necessitats, amb centenars de propostes per triar, de manera còmoda i fiable”. Així s’expressava una de les moltes persones que aquest matí han visitat Lleida Ocasió per comprar un cotxe de segona mà.

La 23a edició del saló, que a hores d’ara compta amb una important afluència de públic i amb un bon nombre de vendes, exposa gairebé 600 vehicles (turismes, 4×4, vehicles industrials i autocaravanes) d’ocasió, Km 0 i de gerència. Precisament aquests darrers, KM 0 i gerència, són els que més demanda tenen segons comenten els expositors, ja que són pràcticament nous, amb molt poc quilometratge i amb importants descomptes, que és el que més agraeix el comprador.

També els cotxes de la gamma SUV estan de moda a Lleida Ocasió. “Ara ens demanen molt aquest tipus de vehicle, que combina elements de tot terreny i de turisme”, comenta un dels expositors. “Són vehicles que han anat evolucionant en el temps. Quan el turisme es quedava petit i es buscava més espai van sorgir les berlina, amb més espai interior i més maleter. Als anys 90 van aparèixer els monovolums compactes, amb més alçada, la posició del conductor més elevada, etc. I ara els SUVs combinen una mica les característiques dels dos, però amb una estètica més cuidada”, explica.    

Pel que fa als preus, els cotxes més venuts oscil·len entre els 15.000 i els 20.000 euros de mitjana, mentre que la major part dels expositors coincideixen en que els de gasolina segueixen sent els reis del mercat i els més demandats. Comenten que el darrer any van baixar molt les vendes de cotxes dièsel per la “terrible demonització que s’ha fet sobre els efectes nocius per a la salut, quan en realitat només són els vehicles molt antics dièsel els perjudicials”, expliquen. Cal recordar que des de l’1 de gener d’aquest any està en vigor la nova norma de marc d’aplicació europeu que dictamina que el límit mitjà d’emissions de CO2 de les vendes de vehicles nous registrades per un fabricant d’automòbils no ha de superar els 95 g / km de CO2.

Un Dodge Challenger V8 RT, estrella del saló

 Un dels vehicles més singulars que el visitant pot contemplar –i comprar– en aquesta edició del saló és un espectacular Dodge Challenger V8 RT importat directament dels EE.UU. i exposat a l’estand de l’empresa Used Cars. Es tracta d’un potent i rapíssim automòbil de 380 cv i 8 cilindres, que pot anar de 0 a 100 Km/h en 5,6 segons i superar els 260 Km/h en carretera.

El Dodge Challenger és un cotxe tipus muscle car que es fabrica als EE.UU. per la companyia Dodge, del grup Chrysler, des de 1970. La denominació muscle car fa referència als automòbils de mida mitjana-gran amb un cert aspecte de model esportiu i motor molt potent.

Com a curiositat, el motor pot anar només amb 4 cilindres quan el nivell d’exigència és baix i passar a 8 cilindres quan aquest nivell augmenta (pujades fortes, etc). El model exposat al saló, difícil de trobar a l’Estat, està valorat en 44.000 €.

La 23a edició de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió) romandrà oberta fins diumenge amb 30 expositors i una oferta de 560 vehicles de totes les gammes i marques. El saló ocupa una superfície neta d’exposició de 6.004 m2, repartits entre als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte de Fira de Lleida. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0 de primeres marques, amb preus per a totes les butxaques i pressupostos, i en la majoria dels casos amb facilitats de finançament.

L’horari del saló va de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.