Un segle a la carretera

Un Ford T del 1914, el cotxe més antic de Lleida Retro, saló que té lloc a Fira de Lleida juntament a Lleidantic i la Trobada del Disc

 

Un magnífic Ford T fabricat l’any 1914 és el cotxe més antic que es pot veure aquest cap de setmana a la triple manifestació firal conformada per Lleida Retro, Lleidantic i la Trobada del Disc. En total, l’Exposició de Vehicles Antics i Clàssics aplega 57 vehicles, incloent-hi cotxes, motos i furgonetes. Un altre cotxe singular present en el certamen és un Rover P4 75 de l’any 1955, model anglès molt infreqüent a l’Estat espanyol ja que només en consten dues unitats.

 

De la mostra de vehicles destaquen un grup de cotxes Ford (el citat Ford T, un Ford A i un Ford B), a més de dues magnífiques col·leccions de Jaguar (models E-Type, Mark II, Mark V i Mark VII, entre altres) i de Volkswagen (des del Volkswagen Tipus 1 o “Escarabat” —doble versió de carrosseria normal i descapotable— a les furgonetes “hippies” T-1, T-2 i T-3) i una col·lecció de 8 motos d’èpoques molt diverses.

 

El president de l’Associació Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomés, ha explicat que l’atractiu de la mostra de cotxes organitzada per aquesta entitat rau en l’exhibició d’alguns models “de recent adquisició i restauració per part dels socis i en la possibilitat de contemplar alguns vehicles rars i infreqüents a l’Estat espanyol”.

 

La mostra compta també amb tres dels cotxes de la pel·lícula La gran aventura de Mortadelo y Filemón, concretament una furgoneta DKW de 2 cilindres de 1956 retolada amb el nom de la TIA, un Fiat 600 Multipla de l’any 1962 i un Opel Olympia Ranchera de 1951.

 

La 22a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 9a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 5a Trobada del Disc, se celebren en el Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 35 expositors i una mostra de 31.350 peces, entre mobles, obres d’art, objectes decoratius, joguines, joies, monedes, llibres, bitllets, roba antiga, vehicles clàssics i material discogràfic. Els tres salons, organitzats per Fira de Lleida, obren les portes de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.