Un estudiant de Lleida guanya un moble valorat en 800 € sortejat a Lleidantic

Marcos Ortega Calero s’enduu un escriptori alfonsí de caoba de finals del segle XIX (original), ambdós valorats en 800 euros

 L’estudiant lleidatà Marcos Ortega Calero ha guanyat l’escriptori d’època sortejat per l’empresa expositora de Lleidantic Barnizados Ruíz Renew. La butlleta formalitzada per Ortega, jove de 19 anys estudiant de Fisioteràpia, ha estat l’elegida en el sorteig efectuat diumenge en el marc del saló, celebrat aquest cap de setmana a Lleida. El guanyador podia elegir entre un escriptori isabelí lacat en negre (transformat) o un escriptori alfonsí de caoba de finals del segle XIX (original), ambdós valorats en 800 €, i s’ha decantat per aquest últim.

Ortega s’ha mostrat lògicament molt satisfet de la visita a Lleidantic. “Vaig assabentar-me de la celebració de la fira per uns amics i és el primer any que hi vaig”, ha declarat, “i trobo que és un saló molt atrcatiu i interessant”. El futur fisioterapeuta ha lloat especialment la mostra de vehicles clàssics, ”que et permet veure l’evolució dels vehicles al llarg del passat segle”.

L’empresa familiar Barnizados Ruíz va presentar la seva primera col·lecció de mobles restaurats originals i vintage —un total de 16 peces— en el marc de la darrera edició de Lleidantic. La firma treballa tant amb moble antic (que ha de tenir més de 100 anys) com amb moble vell (que pot tenir només 60 o 70 anys).

La 26a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc es van celebrar el darrer cap de setmana al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una oferta de més de 20.000 peces, entre mobles, objectes de tot tipus, material musical i vehicles clàssics, amb preus que oscil·len entre 1 i 7.000 €. Els tres salons van registrar uns 6.000 visitants.