Tot a punt pel Lleidantic, del 20 al 22 de novembre

Lleida Retro acollirà cotxes de la pel·lícula “Mortadelo y Filemón”

La Trobada del Disc coincidirà amb ambdós certamens

 

Tres dels cotxes de la pel·lícula La gran aventura de Mortadelo y Filemón protagonitzaran l’exposició de vehicles clàssics i curiosos que es podrà veure a la 22a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 9a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 5a Trobada del Disc, salons paral·lels que tindran lloc del 20 al 22 de novembre en el Pavelló 3 de Fira de Lleida. En concret, els visitants del saló podran veure la furgoneta DKW de 2 cilindres de 1956 retolada amb el nom de la TIA, un divertit Fiat 600 Multipla de 1962 i un elegant Opel Olympia Ranchera de 1951. Al film, el primer pertany a l’agència dels peculiars detectius privats, el segon a la policia i el tercer és un dels cotxes que formen part de l’escenografia.

 

Joan Gómez, Regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, ha explicat que la triple manifestació oferirà una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i aplegarà 35 expositors, entre els quals destaquen la presència de professionals de Lleida, Barcelona, Tarragona, Girona, Osca i Saragossa. Gómez ha destacat que la manifestació firal acollirà una col·lecció d’obres d’art aportada per l’Associació Arts de Ponent de Lleida i una mostra de la col·lecció d’aixovar antic de Victòria Antó.

 

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, i Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, han destacat que aquest saló posa en valor objectes i peces que són part de la nostra història, algun amb més de cent anys d’antiguitat. Mir ha incidit en que a les comarques de Lleida l’afició a les antiguitats i l’art és cada cop més evident.

 

Finalment, Antoni Pomés, president de l’Associació Club de Vehicles Històrics de Lleida, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha explicat que aquesta entitat organitza en el marc del saló una exposició de 50 cotxes clàssics i antics, “molts d’ells de recent adquisició i restauració per part dels socis”, entre els quals destaquen sengles col·leccions de Jaguars, de Volkswagen, a més de Ford antics, motos, vespes i sidecars.

 

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.

 

L’acte d’inauguració oficial de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc el divendres 20 de novembre, a les 17 h, al pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

Els salons, que organitza Fira de Lleida, obriran de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.