Tintín arriba a Lleida

Lleidantic i Lleida Retro, salons que tindran lloc del 18 al 20 de novembre juntament amb la 1a Trobada del Disc, acolliran una exposició de més de 40 models de vehicles que apareixen a les aventures de Tintín

 

La 5a edició de Lleida Retro i la 18a edició de Lleidantic, salons paral·lels que tindran lloc del 18 al 20 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida juntament amb la 1a Trobada del Disc, acolliran una exposició de més de 40 models de vehicles que apareixen a les aventures de Tintín. La mostra, organitzada pel Club de Vehicles Històrics de Lleida amb la col·laboració de Fira de Lleida, presentarà models de les marques Citroën (amb 10 modalitats diferents), Lancia, Ford, Simca, Chevrolet, Peugeot, Fiat, Isetta, Messerchmitt, BMW, Alfa Romeo, Seat, Jaguar, Mercedes, MG, Panhard, Porsche, Triumph, Volskwagen, Renault, Jeep, DKW i diferents motos. Entre els vehicles exposats, destacat per la seva singularitat un camió Ford model A del 1928.

 

Cada model anirà acompanyat d’un cartell amb vinyetes de les aventures on hi aparegui el vehicle. A més, en dues pantalles gegants es reproduiran 600 vinyetes i fotografies dels àlbums de Tintín. Així, es podrà gaudir de títols com ara “Tintín a Amèrica”, “Tintín al Congo”, “L’illa negra”, “Les set boles de cristall”, “Objectiu la lluna”, “L’Afer Tournesol”, entre d’altres.

 

D’altra banda, els visitants podran visualitzar en dues vitrines una exposició de 40 rèpliques en miniatura, a diferents escales, de la col·lecció de Tintín, cedides per socis del Club de Vehicles Històrics de Lleida. Als cotxes també hi haurà ninots dels personatges principals de les aventures de Tintín. A aquests autos, s’hi afegiran unes miniatures d’esportius amb argent i de tota la gamma de Mercedes, des del Karl Benz de 1886 fins als nostres dies.

 

Amb aquest muntatge, els organitzadors volen retre un singular homenatge al famosíssim còmic creat l’any 1929 per l’autor belga Georges Remi (Hergé), i que ha venut durant aquests 80 anys més de 200 milions d’àlbums en més de 60 idiomes.

 

Expositors de Catalunya, Aragó, Alemanya i França

La 18a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 5a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 1a Trobada del Disc oferiran una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i aplegaran 45 expositors, entre els que cal destacar la presència de professionals de Catalunya, Aragó, Alemanya i França.

 

Durant la presentació de la manifestació firal duta a terme aquest matí al Palau de Congressos-La Llotja, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la consolidació de Lleidantic i de Lleida Retro, la incorporació de nous àmbits (sector del disc) i l’ocupació plena de l’espai expositiu. El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan H. Simó, ha dit que la celebració de les tres trobades firals paral·leles evidencia la necessitat de coordinar sinèrgies. El vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha remarcat el bon ritme de l’activitat firal a Lleida malgrat la situació econòmica. El cap de l’Àrea de Coordinació dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Jaume Dalmau, ha afirmat un dels objectius bàsics de Fira de Lleida és innovar i captar nous sectors de públic. Finalment, el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha incidit en la importància de plantejar activitats paral•leles que facin més atractiva la mostra, com és l’exposició dels vehicles dels còmics de Tintin.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i plateria, pintura, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.

 

Els salons, que organitza Fira de Lleida, obriran d’11 a 14.30 h i de 16 a 21 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.

 

L’acte d’inauguració de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc el divendres 18 de novembre, a les 17.30 h, al pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.