Obres de Morera i Gosé a Lleidantic

L’oferta d’artistes catalans inclou treballs de Josep Amat, Ricard Canals, Mateu Balasch, Antoni Utrillo i Opisso, entre altres. El saló Lleidantic exposa obres d’alguns dels millors pintors i dibuixants catalans moderns, com ara Josep Amat, Ricard Canals, Mateu Balasch, Antoni Utrillo o Opisso, i també d’alguns dels pintors lleidatans més coneguts, com Jaume Morera, Xavier Gosé o Gili i Roig. D’aquests últims, destaca una marina de Morera pintada a tinta pels voltants del 1900, probablement a Normandia, una imatge de l’Albi (oli sobre tela) de Gili i Roig, i una portada de Gosé per a la revista francesa Le Frou-Frou feta amb tinta i clarió de cap al 1910. Aquestes obres es poden veure a l’estand de la Galeria Sícoris.

Entre els pintors catalans, destaca una marina de Sant Feliu de Guíxols de 1950 feta amb tinta a la canya pel barceloní Josep Amat, un elegant quadre de Ricard Canals (Dama davant d’un mirall) pintat al pastel, un oli sobre tela (Les primeres joies) del pintor de l’Escola de Roma Mateu Balash, i una aquarel·la d’Utrillo.

Destaca especialment —per la seva dimensió i estil— una aquarel·la sobre paper del conegut pintor i dibuixant Opisso que representa al pintor Ramon Casas pintant a París el quadre Le moulin de la Galette. Aquesta obra és un dels millors Opissos que estan actualment a la venda en el mercat d’art.

La 17a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters de Lleida), té lloc del 19 al 21 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida amb una mostra de més 10.000 peces. El saló se celebra paral·lelament a la 4a edició de Lleida Retro (Fira de vehicles clàssics), que ofereix una quarantena de vehicles d’època —antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat—, aportats pels socis del Club de Vehicles Històrics de Lleida. Lleidantic i Lleida Retro apleguen 45 expositors d’arreu de Catalunya i de l’Aragó en una superfície neta d’exposició de 1.982 m².