Mostra de Seat 600 amb motiu del 60è aniversari d’aquest model a Lleidantic

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindran lloc del 24 al 26 de novembre amb 27 expositors

El triple saló lleidatà exhibirà camions antics, cotxes descapotables, Cadillacs, models històrics de SEAT i la mostra “Beatlemania”

 

La triple manifestació firal conformada per Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc oferirà com a element destacat una mostra de vehicles SEAT 600 amb motiu del 60è aniversari del llançament d’un model “que va marcar una fita important ja que va ser el cotxe que va motoritzar Espanya”, segons ha afirmat Antoni Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, en el decurs de la presentació dels tres salons paral·lels. La 24a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), l’11a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 7a Trobada del Disc tindran lloc del 24 al 26 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i aplegarà 27 expositors.

La mostra de Seat 600 organitzada pel Club de Vehicles Històrics de Lleida i Fira de Lleida s’emmarcarà en un espai ambientat amb elements de l’època dels cotxes d’aquesta marca (models 1500, 124 i el ja citat 600) i vindrà acompanyada d’altres novetats com l’exposició “Beatlemania” i la mostra de màquines d’escriure i calculadores de l’Arxiu Històric del BBVA.

Durant la presentació dels esdeveniments firals, Joan Simó, president de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç de Lleida, ha destacat la varietat de l’oferta que el visitant podrà trobar en aquests salons, mentre que Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, ha afirmat que l’aposta pel món de les antiguitats està justificada per l’interès creixent que la societat mostra per aquest sector. De la seva banda Joan Gómez, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha remarcat el doble interès del material exhibit a Lleidantic, el valor econòmic i “el fet que són peces que tenen història”. Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha afegit que la previsió és rebre uns 7.000 visitants, en la línia de les darreres edicions.

L’apartat de vehicles històrics inclou també una exposició amb cotxes de la marca Alfa Romeo; camions de les marques Barreiros, Ebro i Nazar; i dos Cadillacs. També és interessant la mostra de descapotables d’època, com ara Ferrari, Triumph TR3, Triumph 1800, etc.; cotxes antics de les marques Talbot, Triumph Renov, BMW, Ford, Jaguar o MK II; vehicles de la gamma Citroën, i microcotxes. A més, es podrà gaudir d’una col·lecció de Rolls Royce Silver Clouds, una altra de motos Vespa i de sidecars i de vehicles de nova restauració i adquisició.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus. Firadisc i Fira de Lleida organitzen l’exposició “Beatlemania” amb material relacionat amb els Beatles, en que s’exposaran portades de discs de tot el món, pòsters, merchandising de totes les èpoques i molts productes més relacionats amb el món del grup de pop britànic.

Una altra de les novetats és l’exposició de l’Arxiu Històric del BBVA, que inclou màquines d’escriure com la Columbia Bar Lock del 1900, la Imperial del 1915 i l’Olivetti del 1908, entre d’altres. També es podran veure segelladores de temps, calculadores com la Nova-Brunsviga del 1900 o l’Iris fabricada a Espanya durant els anys 1940. A més, hi haurà màquines estampadores de targetes bancàries, aparells manuals per a pagaments, talonaris de xecs, etc.

Pel que fa a les obres d’art, l’Associació Arts de Ponent de Lleida exposarà pintures i escultures d’artistes lleidatans contemporanis de diferents estils i fetes amb materials diversos.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Cal recordar que en l’edició del 2016 es van exhibir unes 13.000 peces amb preus que van de 5 a 5.000 euros.

Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del segle XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, vehicles clàssics i antics, ivori, discos i clubs i associacions.

Els salons, organitzats per Fira de Lleida, obriran els tres dies esmentats de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.