Mostra d’Artistes de Ponent a Lleidantic

La triple manifestació firal formada per Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc del 22 al 24 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida

 

Els artistes de casa tindran enguany un paper destacat al saló Lleidantic. L’associació cultural Arts de Ponent oferirà en el marc del saló una exposició de l’obra de deu artistes lleidatans contemporanis, exposició que servirà també per commemorar el 20è aniversari de l’entitat cultural lleidatana, que va néixer la tardor de 1993. La mostra aplegarà una vintena de pintures i escultures de diferents estils i fetes amb materials diversos.

 

La 20a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 7a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 3a Trobada del Disc, salons paral·lels que tindran lloc del 22 al 24 de novembre en el Pavelló 3 de Fira de Lleida, oferiran una superfície neta d’exposició de 1.982 m² i aplegaran 40 expositors, entre els que destaquen la presència de professionals de Catalunya, Aragó i França.

 

Durant la presentació de la manifestació firal duta a terme aquest matí al Palau de Congressos-La Llotja, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que “en una situació econòmica difícil com aquesta l’important és mantenir les fires, i molt especialment les d’antiquaris i brocanters, que han disminuït en molts llocs del país”. Ros s’ha congratulat de mantenir el número d’expositors i confia en assolir els 10.000 visitants de l’edició anterior.

 

El vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha destacat la presència d’expositors de procedència molt diversa com ara Barcelona, Saragossa, Tarragona i França, “el que demostra que l’interès per aquest saló ha traspassat les nostres fronteres”. Finalment, el cap de l’Àrea de Coordinació dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida, Jaume Dalmau, ha dit que “els milions d’objectes antics que estan a la venda a Internet demostren la importància i la gran quantitat de persones que es belluguen en aquest món”.

 

Activitats destacades

El Club de Vehicles Històrics de Lleida organitza per primera vegada una exposició de sis autocars antics de diferents èpoques, amb models que van des del 1917 fins al 1961. Entre aquests vehicles, destaquen un Ford model T de l’any 1917, un Chevrolet del 1934 —model singular conegut popularment com La Bombonera—, un Alfa Romeo model Fadisa del 1956 i un Pegaso Comet del 1961.

 

Lleida Retro també acollirà una vintena de cotxes Porsche, amb motiu de la celebració enguany del 50è aniversari de l’emblemàtic model 911 d’aquesta marca. Entre els vehicles que hom podrà veure hi haurà diversos models (Coupé, Cabriolet i també el 911) fabricats en anys diferents. A més, els socis del Club de Vehicles Històrics de Lleida portaran una dotzena de vehicles clàssics i antics de nova restauració (cotxes, motos i fins i tot algun camió petit) que destaquen per la seva elegància o originalitat.

 

El matí del dissabte 23 de novembre tindrà lloc una concentració de vehicles de la marca Mercedes-Benz que aplegarà una vintena de cotxes, bàsicament clàssics, procedents de Barcelona. L’activitat, que es farà a l’esplanada situada al davant del Pavelló 3, és organitzada conjuntament pel Club de Vehicles Històrics de Lleida i el Mercedes-Benz Club España.

 

D’altra banda, la Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils, des de música clàssica a les últimes novetats discogràfiques. Com a novetat, enguany un expositor posarà a la venda al seu estand exclusivament material discogràfic al mòdic i únic preu d’1 euro la peça. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar els vinils –molts dels articles són autèntiques peces de museu– i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.

 

L’acte d’inauguració oficial de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc el divendres 22 de novembre, a les 18 h, al pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

Els salons, que organitza Fira de Lleida, obriran d’10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.