Models històrics Citroën, protagonistes dels salons Lleidantic i Lleida Retro

Els dos certàmens tindran lloc del 21 al 23 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida juntament amb la Trobada del Disc

 

La històrica marca de vehicles Citroën regnarà enguany a la triple manifestació formada per Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc. Amb motiu del 80è aniversari del llançament al mercat del Citroën Traction Avant, el Club de Vehicles Històrics de Lleida organitza per primera vegada a Lleida una gran exposició de cotxes de la marca francesa, amb una trentena de models que van dels llunyans dies de la Primera Guerra Mundial fins al 1985. El Citroën Traction Avant fou presentat el 18 d’abril de 1934 a París i, arranjats uns problemes de disseny inicials, aviat adquirí la fama de cotxe ràpid, còmode i fiable. La seva silueta està associada en la memòria col·lectiva a l’ocupació alemanya, ja que fou a l’ensems el vehicle “oficial” de la Gestapo i icona de la Resistència francesa.

 

Fira de Lleida ha presentat avui oficialment la 21a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 8a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 4a Trobada del Disc, salons paral·lels que tindran lloc del 21 al 23 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida.

 

Montse Mínguez, 2a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha explicat que els salons acolliran 40 expositors en una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i ha remarcat que “la barreja entre romanticisme i temes de motor, que sempre són molt atractius, auguren l’èxit d’una fira que és de molta qualitat”.

 

El vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha destacat la presència d’expositors de procedència molt diversa com ara Barcelona, Saragossa, Tarragona i França, “el que demostra que és una fira interessant que atreu fins i tot expositors de fora de l’Estat espanyol”. Jaume Dalmau, cap del Servei d’Empresa del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha incidit de la seva banda en la “gran qualitat” dels expositors presents en la manifestació firal.

 

Antoni Pomés, president de l’Associació Club de Vehicles Històrics de Lleida, ha explicat que l’exposició de vehicles Citroën es complementarà amb una trobada d’una cinquantena de cotxes de més de 25 anys d’aquesta marca que tindrà lloc el dissabte 22 de novembre i que ha estat patrocinada per Garatge Sport coincidint amb el doble 80è aniversari del llançament del Citroën Traction i del nomenament d’aquest establiment com a concessionari oficial de Citroën a les terres de Lleida.

 

La concentració es farà a l’esplanada situada davant del Pavelló 3 de Fira de Lleida i tot seguit els vells models faran una pujada a la Seu Vella, on els cotxes es disposaran en forma de xebró (la b baixa invertida que caracteritza la marca Citroën) i on tindrà lloc un esmorzar dins de la sala de la Canonja i una visita guiada al monument. La trobada finalitzarà amb una nova concentració davant del Pavelló 3 i la visita a la fira.

 

Camions i motos antigues

Tornant a l’exposició, Pomés ha afirmat que els visitants “podran gaudir de cotxes mítics recentment restaurants que encara no s’han pogut veure a Lleida, una mostra de 5 camions de la marques Pegaso, Mercedes, Chevrolet i Ford que van de 1928 fins a 1968. Igualment hi haurà una exposició de 10 motos històriques i 10 de la marca Vespa.

 

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha agraït la col•laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida, “que des de fa 8 anys innoven i aporten una exposició de vehicles de gran qualitat” i ha asseverat que una de les claus de l’èxit d’aquesta mostra firal és la sinèrgia entre Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.

 

L’acte d’inauguració oficial de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc el divendres 21 de novembre, a les 19 h, en el Pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Els salons, organitzats per Fira de Lleida, obriran de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.