Més de 9.000 vinils i CDs a la trobada del disc de Fira de Lleida

La Trobada del Disc ofereix material discogràfic de totes les èpoques i artistes amb preus que van des d’un a 350 euros

 

La tercera edició de la Trobada del Disc que se celebra des d’ahir divendres fins a demà diumenge a les instal·lacions de Fira de Lleida, juntament amb Lleidantic i Lleida Retro, aplega més de 9.000 peces de material discogràfic, fonamentalment vinils i cds.

Els expositors provinents de Lleida, de la resta de Catalunya i de França, expliquen que el que més interès desperta entre els visitants són els vinils. “Ens els darrers anys els vinils han experimentat un important augment tant en difusió com en vendes. Les botigues on line i les descàrregues per Internet han afavorit aquest rellançament. Moltes persones prefereixen una manera diferent d’escoltar música, recuperar el so analògic, les carpetes, l’objecte tangible i tot el ritual que comporta el vinil”, explica Àngel, responsable de l’estand Music Machine. “Actualment, tant nous artistes com els més consagrats, quan editen un nou disc, ho tornen a fer en vinil, entre d’altes formats”, comenta.

 

Al seu estand es poden trobar centenars de vinils a un euro, amb artistes de totes les procedències o bé de casa nostra com el noi del Poble Sec, Joan Manel Serrat, per posar un exemple. També exhibeix una exposció d’una trentana de discos de Bob Dilan, una veritable relíquia per a alguns melòmans.

 

L’estand més internacional de la Trobada del Disc procedeix de França, Bruno Records, i aporta algunes peculiaritats com edicions franceses de cantants com Los Brincos, Los Pekenikes, Joselito, Sara Montiel, Marisol, etc. També té a la venda un dels vinils més cars de la Trobada, una edició dels anys 60 amb quatre cançons de The Dors, a un preu de 350 euros.

 

D’altra banda, la nova botiga de música de Lleida, Grans Records, presenta a la Trobada de Disc més de 1.500 vinils tant nous com de segona mà, llibres de caire musical i samarretes. Al seu establiment només es poden adquirir vinils, ja que, tal com explica el seu propetari, “els CDs els trobes a tot arreu i el vinil és una peça que cada vegada està més valorada i costa més d’aconseguir, però que per sort torna a estar en alça”.

 

Cal recordar que La 20a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 7a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 3a Trobada del Disc, es desenvolupen fins demà diumenge al Pavelló 3 de Fira de Lleida, en una superfície neta d’exposició de 1.982 m².