Lleidantic vol esdevenir saló de referència a l’àrea geogràfica de Lleida

La 14ª edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida) obrirà les portes del 30 de novembre al 2 de desembre de 2007 al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb la participació de 32 expositors procedents de Catalunya i de l’Aragó que exhibiran mobles, objectes i peces d’art d’una vintena de sectors diferents. Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha indicat en el decurs de la presentació de Lleidantic que un saló d’aquest tipus “demostra la sensibilitat artística de la ciutat” i ha incidit en la consolidació de la fira, que assoleix enguany la catorzena edició. Ros ha valorat també l’atractiu ventall d’activitats paral·leles que acompanyarà l’exposició.

 

El president del Departament de Presidència la Diputació de Lleida, Àngel Vidal, ha destacat el valor d’inversió que té aquest sector, “ja que a l’Estat espanyol les obres d’art i les antiguitats es revaloritzen, de mijana anual, entre un 8 i un 10%”. De la seva banda, Miquel Sauret, estudiós d’art, ha mostrat el seu desig de que Lleidantic “esdevingui un saló de referència a les comarques de Lleida i de la Franja, és a dir, en el territori comprès entre les àrees d’influència de Saragossa i Barcelona”.

 

Iniciatives paral·leles

El saló acollirà una sèrie d’iniciatives paral·leles, com les exposicions de vehicles d’època —alguns dels quals es posaran a la venda— del Club Vehicles Històrics de Lleida i del Club Clàssics del Motor, així com la mostra de motos històriques de la Guàrdia Urbana de Lleida i la mostra titulada “75 anys de l’Escola de Treball de Lleida”.

 

El Club de Vehicles Històrics de Lleida exposarà un total de 24 peces de turismes cabrios, antics i clàssics, amb alguna curiositat com el microcotxe PTV fabricat a la fàbrica Ausa de Manresa. L’exposició “Els 50 anys de la Secció de Motoristes de la Guàrdia Urbana” és un recorregut històric d’aquest cos des de la seva creació a l’any 1955, amb una mostra de motocicletes dels models MAF (dècada de 1950), Derbi (1960), Sanglas (1970), Guzzi i BMW R 80 (1980) i Suzuki (a partir de 1990).

 

Amb el títol de “75 anys de l’Escola de Treball de Lleida”, els visitants podran repassar la història d’aquesta escola d’oficis emblemàtica de la ciutat per mitjà de plafons informatius i d’una mostra de treballs duts a terme pels alumnes del centre.

 

El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presentarà una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, pintura, numismàtica, moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic) i vehicles clàssics, entre d’altres. La fira està coorganitzada per Fira de Lleida i Big Grup, i romandrà oberta els tres dies d’11 a 21 hores. El preu de l’entrada és de 3 euros.

 

Inaugurarà el saló l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, divendres dia 30 a les 17 h. L’horari de l’exposició anirà d’11 a 21 h. El preu de l’entrada és de 3 €.

 

L’edició de 2006 de Lleidantic va registrar la presència de 11.293 visitants, la majoria procedents de les comarques de Lleida, encara que també d’Osca, Barcelona i Tarragona.