Lleidantic tanca les portes amb un increment de vendes del 10%

Quasi 11.000 visitants passen pel Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida

 

Quasi 11.000 visitants han passat per la 14ª edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), fira que ha obert les portes del 30 de novembre al 2 de desembre de 2007 al Pavelló 3 de Fira de Lleida. El director general de Fira de Lleida, Xavier Roca, ha dit que el nivell de satisfacció entre els expositors és alt, ja que el saló ha registrat un increment de vendes d’entre el 10 i el 15%. Roca ha anunciat també que la propera edició de Lleidantic se celebrarà conjuntament amb Lleida Retro (Fira d’automòbils, motocicletes i recanvi antic i clàssic), “ja que són dos salons que es complementen perfectament”. Cal recordar que anteriorment Lleida Retro tenia lloc el mes de maig.

 

El director de Fira de Lleida ha destacat que l’èxit de vendes es deu en part a l’amplitud i la varietat de l’oferta, “pensada per a tots els públics i per a tots els pressupostos”, i ha afegit que les joies i els complements han estat els sectors més demandats pels compradors. Roca també ha citat com a factors favorables la proximitat de les festes de Nadal (“hem detectat l’adquisició de moltes peces per a regal”) i els atractius complementaris que ha tingut l’exposició, com les mostres dedicades als vehicles clàssics, a les motos de la Gàrdia Urbana i als 75 anys de l’Escola del Treball.

 

Lleidantic ha comptat amb la participació de 32 expositors procedents de Catalunya i de l’Aragó, que han presentat una oferta de 26.000 peces que han anat dels 2 € d’un platet antic als 36.000 € d’una calaixera d’època.

 

L’oferta del Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida ha abastat els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, pintura, numismàtica, moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic) i vehicles clàssics, entre d’altres.

 

Entre l’obra pictòria exhibida, cal destacar treballs d’Antoni Viladomat, el millor pintor i dibuixant del barroc català del segle XVIII, i del lleidatà Martí i Garcés, pintor d’interiors mort ara fa 75 anys, així com d’altres noms il•lustres com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Joan Miró, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Josep Amat, Emili Grau Sala, Joan Roig i Soler o Arcadi Mas i Fondevila. La mostra ha inclòs també una selecció d’artistes lleidatans com Jaume Morera, Xavier Gosé i de Gili i Roig.

 

Un dels atractius del saló ha estat el programa d’iniciatives paral•leles, com les exposicions de vehicles d’època del Club Vehicles Històrics de Lleida i del Club Clàssics del Motor, l’espai dedicat a les motos històriques de la Guàrdia Urbana de Lleida i la mostra titulada “75 anys de l’Escola de Treball de Lleida”. Igualment, avui diumenge ha tingut lloc una concentració de cotxes clàssics davant del Pavelló 3 del recinte firal.