Lleidantic tanca amb un nombre satisfactori de vendes

Lleidantic i Lleida Retro han rebut uns 12.000 visitants

De “satisfactoris” ha qualificat Àngel Ros, alcalde de Lleida Lleida, els resultats de la 16a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters de Lleida) i la 3a edició de Lleida Retro (Fira d’automòbils i motocicletes antics). Ros ha afirmat que tant el nivell de vendes com el grau de satisfacció del expositors han estat “bons”, per la qual cosa “la majoria repetirà la pròxima edició”. El paer en cap ha indicat que uns 12.000 visitants han passat per la fira, xifra considerable considerant el marc econòmic actual i la climatologia adversa d’aquesta darrera jornada de saló.

Lleidantic i Lleida Retro s’han celebrat del 27 al 29 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida amb una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i un total de 45 expositors procedents de Catalunya, el País Valencià, Aragó, la Rioja i, fins i tot, de França.

Entre les novetats d’enguany, ha destacat l’exposició de vehicles d’època organitzada amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Club de Vehicles Històrics de Lleida. Aquesta l’exposició inèdita de 70 vehicles de tipus molt variat (antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat) ha inclòs cotxes que són autèntiques peces de museu i que mai anteriorment havien estat exhibits.

D’altra banda, el saló ha estat el marc d’una mostra dels millors pintors i escultors catalans del segle XX, amb especial atenció als artistes lleidatans. Algunes d’aquestes obres són exemples clars de dos moviments artístics que van brollar a la Catalunya del segle XX: el modernisme i el noucentisme. Dins l’àmbit de l’escultura noucentista, destaquen obres de Josep Clarà, Enric Monjo o Manolo Hugué, mentre que si parlem de pintura modernista, podem citar quadres de Ramon Casas, Joan Brull, Ricard Canals o Arcadi Mas i Fontdevila. Quant als artistes lleidatans, s’han pogut veure pintures i dibuixos de Xavier Gosé, Tomàs Boix, Antònia Farreras, Baldomer Gili i Roig o Jaume Morera.

Cal dir també que entre les més de 10.000 peces exposades, i que tenen un preu que va d’1 € a 30.000 € o més, sobresurten algunes de gran valor com una escultura d’un crist en plata de llei, obra de Salvador Dalí. La peça, de més de quatre quilos de pes, descansa sobre una peana de marbre i està signada, contrastada i certificada.

Lleidantic i Lleida Retro han comptat amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presenta una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, pintura, numismàtica, moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic), ivori i vehicles clàssics i antics, entre d’altres.