Lleidantic tanca amb bones sensacions i increment de visitants

Increment lleuger de visitants i vendes. Rafel Peris, 3r tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Comercial, Industrial i Turística de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat que la triple manifestació firal formada per Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc ha registrat quasi 11.000 visitants —un 10% més que l’any vinent— i una ”valoració moderadament positiva per part dels expositors”.

 

Peris ha recordat que mentre que “altres fires d’aquest tipus han anat tancant, la de Lleida ha resistit, el que demostra l’esforç que fan Fira de Lleida i els expositors per mantenir-la, i també que a la nostra ciutat i al nostre territori sempre hi ha hagut una certa sensibilitat per aquest tipus de producte”.

 

La 21a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 8a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 4a Trobada del Disc han tingut lloc entre 21 i el 23 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida, amb la presència de 40 expositors distribuïts en una superfície neta d’exposició de 1.982 m².

 

Oriol Oró, director de Fira de Lleida, ha incidit en les tres fires paral·leles “creen sinèrgies positives que afavoreixen totes tres” i ha explicat que els visitants s’han mostrat “agradablement sorpresos” per la varietat i qualitat de la mostra de vehicles històrics.

 

En general els expositors han tingut uns resultats comercials “bons o normals”, considerant l’actual conjuntura econòmica, en un saló “que ha anat a més de divendres a diumenge”. Enguany s’ha constatat també que, tot i que el visitant no gasta tant com abans de la crisi, segueix interessat en el sector de les antiguitats i busca peces de qualitat, amb un moderat augment de vendes respecte a l’any passat.

 

Quant a la Mostra del Disc, els expositors han incidit en l’increment de la compra de vinils per part de gent jove, que busca discos singulars, especialment d’estils com punk, punk-rock o heavy metal d’edició limitada o descatalogats, i que de vegades poden arribar a costar 300 €. A l’altra costat de la balança, destaquen la gran acceptació que ha tingut l’oferta de discos a 1 €.

 

La 21a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 8a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 4a Trobada del Disc han tingut lloc del 21 al 23 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida, amb la presència de 40 expositors distribuïts en una superfície neta d’exposició de 1.982 m².

 

Entre les novetats d’aquesta edició destaca la gran exposició de cotxes de la marca francesa Citroën, amb una trentena de models que van del 1918 fins al 1985, i que ha organitzat el Club de Vehicles Històrics de Lleida amb motiu del 80è aniversari del llançament al mercat del Citroën Traction Avant, així com la trobada d’una cinquantena de cotxes de més de 25 anys d’aquesta marca que va tenir lloc dissabte.

 

L’exposició ha inclòs també una mostra de 5 camions de la marques Pegaso, Mercedes, Chevrolet i Ford que van de 1928 fins a 1968, i una selecció de motos històriques i de la marca Vespa.