Lleidantic registra un bon volum de vendes i contactes

Juntament amb Lleida Retro i la Trobada del Disc, arriba avui a la darrera jornada amb la previsió de superar els 6.000 visitants

La 26a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc arriben avui a la darrera jornada amb un bon registre de vendes i contactes i, segons les previsions de Fira de Lleida, amb el pronòstic de superar els 6.000 visitants. La majoria d’expositors de Lleidantic han valorat positivament el saló, tant pel que fa al nombre de vendes com al de contactes, no obstant recordar que el sector de les antiguitats encara arrossega les seqüeles de la crisi (de fet, Lleidantic és dels pocs salons d’aquest àmbit que s’ha mantingut en funcionament). La majoria de vendes ha estat de peces mitjanes o petites, ja que, segons els expositors, els mobles grans, en general, es venen a posteriori, un cop fet el contacte a la fira.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha incidit en el fet que “Lleidantic s’ha convertit en un referent del sector que atreu visitants de tota la demarcació de Lleida, de la resta de Catalunya i de l’Aragó”. Oró ha afirmat que es tracta d’un saló “adreçat tant al col·leccionista com al públic en general, amb preus per a totes les butxaques, on es poden trobar peces curioses, peces poc habituals, peces de molt valor i peces relacionades amb la història de Lleida”.

Quant a la Trobada del Disc, el seu coordinador, Àngel Querol, ha manifestat que, com en els darrers anys, aquest àmbit ha funcionat bé, amb força vendes de cds i discos de cantants i grups clàssics, amb un preu mitjà de 7-8 euros.

Un altre dels atractius de la fira ha estat Lleida Retro, espectacular mostra que ha reunit 84 vehicles (cotxes, motos, camions i un tractor), entre els quals una gran col·lecció de Citroën amb motiu del centenari d’aquesta marca.

També han tingut molt bona acollida els estands de restauració, tant en l’àmbit dels mobles (amb l’empresa Barnizados Ruíz Renew) com en l’àmbit de les motos clàssiques (amb el taller Restaura la Moto).

El triple certamen ha exhibit unes 20.100 peces, entre mobles, objectes de tot tipus, material musical i vehicles clàssics, amb preus que oscil·len entre 1 i 7.000 €. El Pavelló 3 de Fira de Lleida ha acollit entre divendres i diumenge un total de 27 expositors de les províncies de Barcelona, Lleida, Osca, La Rioja, Navarra i València.

Els sectors representats a Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc han estat els de la ceràmica, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.