Lleidantic obre les portes amb més de 16.000 peces d’entre 1 i 18.000 €

La triple manifestació firal conformada per Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la Trobada del Disc ha obert avui les portes amb una oferta de més de 16.000 peces de tots els tipus i èpoques —inclosos els vehicles i el material musical— amb preus que oscil·len entre 1 €, corresponent a una moneda de curs legal, als 18.000 € d’una obra d’un pintor català reconegut.

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha declarat en el decurs de la inauguració dels tres certàmens que “aquest tipus d’esdeveniments denoten la sensibilitat de la societat lleidatana envers l’art i la tradició” i ha valorat positivament el fet que en les circumstàncies econòmiques actuals es mantingui el nombre d’expositors. Joan H. Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha remarcat de la seva banda l’interès de muntatges paral·lels com l’exposició de vehicles que apareixen als còmics de Tintín. Finalment, Oriol Oró, director de Fira de Lleida, ha destacat que el públic “trobarà una oferta variada per a totes les butxaques” i ha mostrat la seva confiança en que la trobada firal mantingui els 10.000 visitants de l’edició passada.

 

La 18a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 5a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 1a Trobada del Disc ofereixen una superfície neta d’exposició de 1.982 m² i apleguen 45 expositors, entre els que cal destacar la presència de professionals de Catalunya, Aragó, Alemanya i França.

 

Lleida Retro acull una exposició de més de 40 models de vehicles que apareixen a les aventures de Tintín. La mostra, organitzada pel Club de Vehicles Històrics de Lleida amb la col·laboració de Fira de Lleida, presenta models de les marques Citroën (amb 10 modalitats diferents), Lancia, Ford, Simca, Chevrolet, Peugeot, Fiat, Isetta, Messerchmitt, BMW, Alfa Romeo, Seat, Jaguar, Mercedes, MG, Panhard, Porsche, Triumph, Volskwagen, Renault, Jeep, DKW i diferents motos. Entre els vehicles exposats, destaca per la seva singularitat un camió Ford model A del 1928.

 

Cada model va acompanyat d’un cartell amb vinyetes de les aventures on hi aparegui el vehicle. A més, en dues pantalles gegants es reprodueixen 600 vinyetes i fotografies dels àlbums de Tintín. Igualment, els visitants poden visualitzar en dues vitrines una exposició de 40 rèpliques en miniatura, a diferents escales, de la col·lecció de Tintín, cedides per socis del Club de Vehicles Històrics de Lleida.

 

La 1a Trobada del Disc compta amb la presència de cinc col·leccionistes i melòmans d’arreu de Catalunya i de França, que posen a l’abast del públic la possibilitat de comprar i vendre i discos de vinil, bàsicament de les dècades de 1970, 1980 i 1990. Els visitants també poden portar els seus discos per intercanviar-los o vendre’ls.

 

A saló s’exhibeixen centenars de vinils a uns preus que van des d’un euro als 300 euros que costen els primers eps dels Beatles de la discogràfica Polydor Records, que són veritables peces de museu i força difícils de trobar. La trobada dels amants dels discos, que és organitzada conjuntament pel col·lectiu de col·leccionistes Fira Disc i Fira de Lleida, va acompanyada d’una exposició sobre The Beatles, que inclou vinils, pòsters, postals, cromos i quadres, i que és oberta a tots els públics.

 

L’horari dels salons organitzats per Fira de Lleida va d’11 a 14.30 h i de 16 a 21 h. L’entrada al recinte firal costa 3 euros.