Lleidantic obre amb quasi 13.000 peces per a tots els gustos i butxaques

Els salons paral·lels Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc resten oberts entre avui i diumenge amb un horari que va de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.

 

Més de 12.900 peces entre mobles, obres d’art, objectes decoratius, joguines, joies, llibres, roba antiga, vehicles clàssics i material discogràfic conformen l’oferta de la 23a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 10a edició de Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 6a Trobada del Disc, salons paral·lels que tenen lloc entre avui divendres i diumenge al Pavelló 3 de Fira de Lleida. Els preus van dels 5 € d’un caixeta de fusta o d’un joc de plat i tasseta de cafè als 4.000 € d’un quadre del pintor català Martí Alsina o un anell d’or i brillants de 5.000 €.

Dins del món de les arts plàstiques, el visitant pot trobar 14 quadres dels principals mestres del paisatgisme català de finals del segle XIX i primers del XX, amb obres de Joaquim Vayreda, Modest Urgell o Ramon Martí Alsina, per citar-ne només alguns. Els preus de les obres oscil·len entre els 800 i el 4.000 euros.

En el capítol de mobiliari trobem diferents mobles anglesos d’estils victorià, eduardià i georgià, que tenen molt valor artístic i per la seva antiguitat. Destaquen una taula d’estil victorià de maneta de roure i de noguer de 2,40 metres de llargada del 1880, un moble escriptori del 1830 d’estil georgià, un moble Wellington de dormitori, de fusta massissa, amb cinc calaixos, i una calaixera de fusta de caoba d’època eduardiana. També hi trobem un sofà alfonsí de noguer de principis del segle XIX; una calaixera isabelina de caoba, marqueteria de boix i marbre; o un sofà modernista de cirerer català principis del XX.

Quant a les joies, excel·leix un anell de rosassa dels anys 60 amb un brillant d’un quirat  i or blanc de 2,63 g. de pes, mentre que en l’àmbit dels rellotges tenim des d’un de polsera Omega De Ville suís amb una esfera de lapislàtzuli i decoració de brillants a un rellotge francès de taula de bronze de principis del segle XX amb corda per a una setmana i soneria. També cal destacar porcellana xinesa d’un segle d’antiguitat.

Igualment, es constata l’auge de l’estètica vintage dels anys 60 i 70, que va de mobles de tot tipus a gerres o fins i tot a la roba, com un magnífic vestit de núvia tipus Lady Di d’organdí i seda salvatge dels anys 80 que surt a la venda al preu de 100 €.

Els assistents també poden trobar informació dels serveis que ofereix un taller de restauració i tapisseria professional especialitzat en pintura sobre tela (per reparar l’envelliment del quadre i els estrips) i fusta, ceràmica, mobles (escriptoris, sofàs, butaques, caixes, etc.), paper (deteriorament de l’enquadernació, engroguiment de les pàgines i estrips i plecs), daurat i lacat.

Portada en 3D dels Rolling Stones
La mostra de vinils, cedés, DVDs i llibres relacionats amb el món de la música inclou com a novetat l’exposició “La música dels 60” (unes 400 portades de discos de vinil de l’anomenada dècada prodigiosa) i, a nivell de venda, algunes singularitats com una original portada en tres dimensions del disc Their Satanic Majesties Request de The Rollings Stones.   Respecte a les tendències actuals en el món de la comercialització musical, el coordinador de la mostra, Àngel Querol, afirma que “en el marc de la revalorització de tot allò que soni a vintage, està consolidant-se el retorn dels vinil, i podem dir que cada any s’incrementa en un 15% el nombre de vendes en aquest format”.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc ofereixen enguany una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i aplega 28 expositors.

L’acte d’inauguració oficial de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc tindrà lloc avui divendres, dia 18 de novembre, a les 17.30 h, al Pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Els salons, organitzats per Fira de Lleida, obren tot el cap de setmana de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.