Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc mantenen el nombre de visitants i el volum de negoci

La 20a edició de Lleidantic, la 7a edició de Lleida Retro i la 3a Trobada del Disc encaren la recta final amb la previsió de mantenir el nombre de visitants i d’operacions de l’edició passada. Rafael Peris, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha afirmat que el triple esdeveniment firal assolirà els 10.000 visitants i que, segons els expositors, “es manté el volum de negocis”. Peris ha afegit que, donat que el saló repeteix també nombre d’expositors, “estem parlant d’una fira consolidada”.

 

Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), Lleida Retro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la Trobada del Disc han reunit 40 expositors procedents de Catalunya, l’Aragó i França. El triple certamen firal ha presentat una oferta composada per 20.600 peces, entre mobles, obres d’art, objectes decoratius, joguines, joies, monedes, llibres, bitllets, peces de roba, vehicles clàssics i material discogràfic. Els preus de les peces exposades van d’1 €, corresponent a un bitllet de la II República, als 9.000 € d’un quadre del l’artista lleidatà Josep Viola.

 

Entre les novetats d’enguany han destacat una selecció d’obres d’una desena d’artistes lleidatans contemporanis promoguda per l’associació cultural Arts de Ponent; l’exposició d’autocars antics de diferents èpoques, amb models que van des del 1917 fins al 1961, la mostra de cotxes Porsche organitzada amb motiu de la celebració del 50è aniversari del Porsche 911, i una concentració de vehicles Mercedes-Benz que ha aplegat una vintena de cotxes.

 

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc han comptat amb la presència d’expositors dels sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.