Lleidantic i Lleida retro mantenen la superfície i el nombre d’expositors

Els salons paral·lels apleguen 45 expositors de Catalunya i de l’Aragó. La doble manifestació firal conformada per la 17a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters de Lleida) i la 4a edició de Lleida Retro (Fira de vehicles clàssics tindrà lloc del 19 al 21 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida, aplegarà 45 expositors i una superfície neta d’exposició de 1.982 m2. Entre els expositors, cal destacar la presència de professionals d’arreu de Catalunya i de l’Aragó.

Durant la presentació d’ambdós salons, duta a terme aquest matí al Palau de Congressos-La Llotja, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que “en el moment de dificultat econòmica que estem vivint les dues fires han mantingut el nombre d’expositors i la superfíce de l’edició anterior”. Ros ha destacat la col·laboració dels antiquaris i brocanters catalans, així com del Club de Vehicles Històrics de Lleida i del Club Clàssics del Motor de Lleida, en l’organització dels dos salons.

Com a novetat més destacada, Ros ha dit que Lleida Retro acollirà dues col·leccions de cotxes en miniatura, que constaran de 50 esportius amb argent i de 50 peces de tota la gamma de Mercedes, des del Karl Benz de 1886 fins als nostres dies

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, també s’ha felicitat pel manteniment del nombre d’expositors i ha remarcat “la tasca de recuperació del patrimoni que duen a terme el Club de Vehicles Històrics de Lleida i el Club Clàssics del Motor de Lleida”. En aquest sentit, ha dit que les Terres de Lleida disposen d’una de les col·leccions de vehicles d’època més importants de l’Estat. El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan H. Simó, ha apuntat que “malgrat l’època de crisi, no és un mal moment per fer transaccions d’obres d’art o de joies”.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha fet esment de l’exposició d’una quarantena de vehicles de tipus molt variat —antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat—, que aportaran els socis del Club de Vehicles Històrics de Lleida. De la selecció de vehicles destaquen Mercedes de diferents anys com els models 170, 220, 230 Cabriolet, Adenhauer, Pontons berlina i cabriolet, Cues, Coupe, Pagoda, SL 190 i SL 350, entre d’altres. Pel que fa a la marca Ford, s’exposaran el Ford T (vehicle centenari), Ford Y, Ford A Tudor, Ford A Gran Sedan, Ford B, Ford V8, Ford Camion o Ford Taunus.

També es podrà admirar una selecció d’esportius com el Porche 356 (que participa a la cursa de clàssics de Montecarlo), Porche Targa, Porche Coupe i Porche Cabriolet. D’altres esportius seleccionats que es podran veure són el Triumph TR3, Triumph 1800, Austin Healey, Jaguar, etc. El públic també podrà gaudir de vehicles que han estat restaurats fa poc com és el cas d’un Bristol, un Bentley, un Citroën 11, Jaguar Mk V, un Triumph, etc.

Oró també ha destacat la presència del col·lecionista i especialista en art Miquel Sauret, de la Sala d’Art i Antiguitats Sicoris, que exposarà pintures i escultures d’artistes de primer nivell mundial.

Lleidantic i Lleida Retro comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presentarà una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, ívori, pintura, numismàtica i moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic), entre d’altres.

Quant a Lleida Retro, presentarà una oferta relacionada amb la compravenda de vehicles clàssics i antics, venda de recanvis i peces de vehicles clàssics i antics, i clubs i associacions del sector.

Els salons, que organitza Fira de Lleida, obriran d’11 a 14.30 h i de 16 a 21 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros. L’acte d’inauguració de Lleidantic i Lleida Retro tindrà lloc el divendres 19 de novembre, a les 17 h, al pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.