Lleidantic i Lleida Retro augmenten la superfície d’exposició

Els salons apleguen 45 expositors d’arreu de Catalunya, el País València, Aragó, La Rioja i fins i tot de França

 

La 16a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters de Lleida) i la 3a edició de Lleida Retro (Fira d’automòbils i motocicletes antics), certamens paral·lels que tindran lloc del 27 al 29 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida, oferiran una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 (més de 300 m2 respecte a l’edició anterior) i aplegaran 45 expositors, una lleugerament inferior a l’any passat. Entre aquests, cal destacar la presència de professionals d’arreu de Catalunya, el País Valencià, Aragó, la Rioja i, fins i tot, de França.

 

Durant la presentació dels certàmens celebrat avui a la tarda, el president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha remarcat que “malgrat que ha disminuït lleugerament el nombre d’expositors, ha augmentat la superfície d’exposició de 1.600 m2 a 1.982”. Entre les novetats d’enguany, Ros ha destacat l’exposició de vehicles antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat, organitzada amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Club de Vehicles Històrics de Lleida, i l’especial presència molt remarcable de pintura d’artistes lleidatans. Per últim, Ros s’ha mostrat satisfet pel fet que “en un any difícll com aquest, Fira de Lleida ha passat d’organitzar 20 fires a 25, fet que la consolida com la segona institució firal de Catalunya, darrera de Barcelona”.

 

El director dels Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat a Lleida, Vidal Vidal, ha destacat que, a banda de l’interès que pugui despertar entre els col·leccionistes, “Lleidantic i Lleida Retro són dues fires-aparador molt atractives per al públic en general”. Per part de la Diputació de Lleida, Josep Maria Beà ha manifestat que “ambdós salons es complementen amb la qual cosa atrauen més públic que si se celebressin per separat”. El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat l’exposició del Club de Vehicles Històrics de Lleida i que es tracta de l’edició amb més presència d’expositors d’arreu de l’Estat.

 

Una de les grans novetats de l’edició d’enguany és l’exposició mai vista de 70 vehicles de tipus molt variat —antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat—, organitzada amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Club de Vehicles Històrics de Lleida. L’exposició inclourà alguns cotxes que són autèntiques peces de museu i que mai anteriorment havien estat exhibits. De la mostra, cal destacar especialment tres models Hispano Suiza (únics a la demarcació de Lleida), l’únic model d’Auburn Supercharged que es conserva a Europa, un Mc Evoy, diferents Jaguar i Rolls Royce (algun del 1904 i 1907) i una col·lecció inèdita de microcotxes.

 

Lleidantic i Lleida Retro comptaran amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presentarà una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, pintura, numismàtica, moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic), ivori i vehicles clàssics i antics, entre d’altres.

 

Els salons, que organitza Fira de Lleida, obriran d’11 a 14.30 h i de 16 a 21 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.

 

L’acte d’inauguració de Lleidantic i Lleida Retro tindrà lloc el divendres 27 de novembre, a les 17 h, al pavelló 3, i serà presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.