Lleidantic exposa un Crist en plata de Salvador Dalí

La 16a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters a Lleida), que es desenvolupa conjuntament amb la 3a edició de Lleida Retro (Fira d’automòbils, motocicletes i recanvi antic i clàssic) al pavelló 3 de Fira de Lleida, exposa una escultura d’un crist en plata de llei, obra de Salvador Dalí. La peça, de més de quatre quilos de pes, descansa sobre una peana de marbre i està signada, contrastada i certificada. L’antiquari de Barcelona que l’exposa la va adquirir a un particular i la té a la venda per un preu superior als 3.000 euros.

 

Aquesta és només una mostra dels milers de peces que s’exposen a Lleidantic, les quals destaquen per la seva antiguitat, valor i/o originalitat. Entre les més valuoses destaquen pintures de reconegtus artistes com Gosé, Morera, Garcia Lamolla, Miró, Abelló, etc., algunes d’elles amb preus de fins a 30.000 euros. Al saló també es poden trobar d’altres obres d’art de diferent procedència com icones russes dels segles XVIII I XIX (amb oracions gravades en cirílic a la part posterior), talles de fusta com la d’una verge de fusta policromada del segle XVII, etc.

 

Les joies també tenen el seu protagonisme a Lleidantic, com és el cas d’un collar d’or blanc de 26 quirats, aiguamarines i brillants, valorat en 13.000 euros. I dins de l’apartat de mobiliari, cal destacar caixes i calaixeres catalanes de segles passats, còmodes franceses del XVIII, mobles rústics i rellotges de paret de més de 200 anys, entre d’altres.

 

Tot això sense oblidar les nombroses curiositats que es poden adquirir a tot el saló, com una col•lecció de cascs de la II Guerra Mundial, amb peces que van pertànyer a soldats americans, anglesos, alemanys, japonesos, etc. i que es venen per un preu d’entre 50 i 300 euros. Material mèdic i d’escriptori, monedes, roba antiga, guardioles del Domund, postals, llibres i un llarg etcètera d’antiguïtats que es poden comprar amb preus de tot tipus.

 

A Lleidantic també es poden trobar estands de restauració de mobles i de peces antigues, i un altre de compra-venda on el visitant pot deixar antiguitats en depòsit, amb una comissió del 35% per a l’antiquari encarregat de vendre la peça.

 

25è aniversari del Club de Vehicles Històrics de Lleida

Una de les grans novetats de l’edició d’enguany és una exposició inèdita de 70 vehicles de tipus molt variat —antics, clàssics, clàssics esportius i microcotxes de gran qualitat—, organitzada amb motiu de la commemoració del 25è aniversari del Club de Vehicles Històrics de Lleida.

 

Lleidantic i Lleida Retro compten amb la presència d’expositors d’una vintena de sectors diferents. El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida presenta una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, orfebreria i plateria, pintura, numismàtica, moble (asiàtic, continental, del s. XX, anglès, rústic), ivori i vehicles clàssics i antics, entre d’altres.

 

Els salons, que organitza Fira de Lleida, tanquen les seves portes demà diumenge, en horari d’11 a 14.30 h i de 16 a 21 h. L’entrada al recinte firal té un preu de 3 euros.