Lleidantic esdevé l’única fira d’antiguitats consolidada de la demarcació

Juntament amb LleidaRetro i la Trobada del Disc, obrirà les portes del 23 al 25 de novembre amb 27 expositors

 

La 25a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 12a edició de LleidaRetro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 8a Trobada del Disc tindran lloc del 23 al 25 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb una superfície neta d’exposició de 1.950 m2 i 27 expositors. Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha destacat la consolidació de Lleidantic, “l’única fira d’antiguitats que s’ha mantingut de forma regular a la demarcació de Lleida”.

Quant a la mostra, el Club de Vehicles Històrics de Lleida exposarà més de 70 vehicles antics i clàssics, entre els quals destaca com a peça especial un Sugga —un Volvo TP21 del 1954—, l’únic que es conserva a Espanya en estat original. Se’n van fabricar 750 unitats a petició de les Forces Armades de Suècia. També s’hi exposaran més de 12 vehicles Citroën 2CV de tots els models i colors amb motiu del 70è aniversari del vehicle. Els visitants també podran veure el Citroën 2CV Sahara (de dos motors), a més d’un Citroën Méhari 4×4, un totterreny molt original.

Segons ha explicat Antoni Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, en el sector dels cotxes antics s’exhibiran peces especials com el Volvo P1.800 de color blanc de la sèrie de televisió “El Santo”, un Buick del 1931, un Packard dels anys 1920, un Citroën 11 del 1936, un Austin del 1936, un Ford A del 1928, un Jaguar MK VII, un Armstrong Siddeley i altres models dels anys 1930, 1940 i 1950. D’altra banda, és interessant la mostra d’esportius descapotables d’època, com ara els MG PA dels anys 1930, MG A, MG B, Triumph TR4 i 6 o 7 Porsche. Un magnífic Alfa Romeo restaurat i altres Alfa Spider completen la col·lecció.

A més, es podran veure dos Autounion, tres Volkswagen Beetle o “escarabat” de diferents models, algun camió Pegaso i una col·lecció de Pontiac i Ford Cortina. Pel que fa als vehicles de dues rodes, es preveu la presència de 7 bicicletes antigues i 7 motos Vespa i d’altres marques. A més, els visitants podran gaudir de l’exposició de cotxes en miniatura.

L’Associació Arts de Ponent de Lleida portarà a terme una exposició de pintures i escultures d’artistes lleidatans contemporanis de diferents estils i fetes amb materials diversos.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents estils i aptes per a totes les butxaques. Els interessats tindran la possibilitat d’examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o intercanviar material de tot tipus.

Una fira per comprar, vendre i gaudir
Durant la presentació dels esdeveniments firals, Joan Simó, president de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha asseverat que, amb 24 edicions celebrades, Lleidantic és un saló plenament consolidat que “ha aconseguit superar la crisi econòmica” que en els darrers anys ha afectat molt aquest sector. Simó ha dit també que aquest saló “és idoni tant per comprar i vendre com per gaudir de vehicles i peces antigues”.

Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha incidit en la fidelització dels expositors del saló, el qual “ha sabut adaptar-se progressivament a les demandes del públic”. De la seva banda, Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials a Lleida d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que salons com Lleidantic serveixen per constatar l’evolució d’àmbits com els dels automòbils o els discos i alhora “són importants per dinamitzar l’economia del territori”.

Finalment, Oriol Oró ha destacat com a novetat l’exposició de bicicletes antigues, la col·lecció numismàtica de l’Arxiu Històric de BBVA i la possibilitat de trobar discos de culte.

Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles (asiàtic, continental, del segle XX, anglès, rústic, etc.), numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, vehicles clàssics i antics, discos, clubs i associacions i taller de restauració de cotxes.

La inauguració oficial tindrà lloc el divendres 23 de novembre, a les 18 h, al Pavelló 3 sota la presidència de Joan Simó, president de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida. Els salons, organitzats per Fira de Lleida, obriran els tres dies esmentats de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h.