Lleidantic es vincularà a esdeveniments artístics i culturals

Lleidantic i Lleida Retro han rebut uns 10.000 visitants. El president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que en pròximes edicions els salons Lleidantic i Lleida Retro es vincularan a esdeveniments de caire artístic i cultural. Ros ha explicat que “una de les possibilitats és relacionar-ho amb el col•leccionisme d’art, ja sigui en forma d’exposicions, de lliurament de premis, etc.” L’alcalde ha dit que l’objectiu és involucrar entitats que recolcen l’art per aconseguir atreure més públic i donar major notorietat a Lleidantic i Lleida Retro. L’entitat firal estudiarà aquesta proposta en els pròxims mesos amb l’objectiu de potenciar els salons dedicats a les antiguitats i als cotxes antics.

Àngel Ros ha efectuat aquestes declaracions en la cloenda de la 17a edició de Lleidantic (Saló d’antiquaris i brocanters de Lleida) i de la 4a edició de Lleida Retro (Fira d’automòbils i motocicletes antics), certamens que s’han celebrat del 19 al 21 de novembre al pavelló 3 de Fira de Lleida. Durant aquest tres dies han passat pel recinte firal unes 10.000 persones, mentre que el nivell de transaccions, segons els organitzadors, “s’ha mantingut globalment tot i la situació econòmica actual”.

Lleidantic i Lleida Retro s’han desenvolupat en una superfície neta d’exposició de 1.982 m2 i han aplegat 45 expositors d’arreu de Catalunya i de l’Aragó que han mostrat al públic més de 10.000 peces amb un valor que va dels 2 als 35.000 euros.

Entre les peces més venudes i que han tingut més sortida destaquen mobles diversos, peces petites de diferents àmbits i quadres de prestigiosos pintors com el lleidatà Xavier Gosé, Josep Maria Subirachs o Segundo Matilla.