Lleidantic compleix les expectatives de visitants i de vendes

Més de 6.500 persones gaudeixen dels objectes antics i les curiositats ofertes en el marc de Lleidantic, LleidaRetro i la Trobada del Disc

 

La 25a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 12a edició de LleidaRetro (Exposició de Vehicles Antics i Clàssics) i la 8a Trobada del Disc tanquen aquest vespre les portes després d’haver cobert les expectatives, tant pel nombre de visitants, que s’espera que superin els 6.500, com per la satisfacció mostrada pels expositors per les vendes i els contactes duts a terme que es poden materialitzar properament en operacions.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, valora “molt positivament la plataforma de promoció que suposa Lleidantic per a un sector que ha viscut un tancament progressiu de les fires del seu àmbit”. Oró ha afegit que “Lleidantic s’ha convertit en un dels referents del sector de les antiguitats a Catalunya”. D’altra banda, ha comentat que “la decisió que es va prendre en el seu moment d’incorporar l’exposició de cotxes antics i clàssics –el saló LleidaRetro– i ja més recentment la Trobada del Disc ha estat una decisió encertada, ja que en el seu conjunt genera una major capacitat d’atracció i sinergies molt positives”. Finalment, Oró ha destacat la col·laboració des de fa dos any de la fundació BBVA i l’interès que demostra any rere any el públic pels discos de vinil.

Concentració de cotxes clàssics
La jornada d’avui diumenge ha comptat aquest matí amb la presència de diferents components del Club de Vehicles Històrics que s’han desplaçat a visitar la triple manifestació firal amb els seus vehicles d’època. Aquest fet ha permès els visitants veure la concentració de cotxes clàssics davant del Pavelló 3 de Fira de Lleida, en què, entre la dotzena de vehicles exposats, han destacat un Excalibur, un Ferrari testarossa, un Porche 914, un Jaguar Daimler, un Citroën XM, un Seat 127 o un “Escarabat”.

Dins del recinte, els visitants han pogut gaudir durant el cap de setmana d’uns 70 vehicles antics i clàssics, com la mostra de més de 12 Citroën 2CV de tots els models i colors amb motiu del 70è aniversari de la marca, la col·lecció de bicicletes antigues, un vehicle militar de les Forces Armades de Suècia de la marca Volvo TP21, un MG PA del 1934, un Morris Minor del 1969 o un Pontiac KITT del 1987, famós per la seva aparició en la sèrie “El cotxe fantàstic”. De l’Arxiu Històric de BBVA cal fer esment del despatx de direcció d’un banquer de primers del segle XX i l’exposició gegant de monedes i bitllets. Pel que fa a la Trobada del Disc, s’han pogut trobar uns 10.000 vinils i uns 5.000 CD de música de tots els estils i èpoques, a més de llibres, pòsters i altres objectes relacionats amb aquest àmbit.

Lleidantic, LleidaRetro i la Trobada del Disc han aplegat enguany més de 24.000 peces entre mobles, joies, porcellana, vidre, ceràmica, estris antics, rellotges, cromos, escultures, quadres, numismàtica, bitllets, llibres i arts gràfiques, vehicles clàssics i material discogràfic. Els preus han anat des d’1 € d’un bitllet de la república espanyola o dels 2 € d’un còmic de col·lecció als 4.000 € d’un rellotge d’or massís de butxaca.