Lleidantic acull una exposició d’obres d’art catalanes d’alt nivell

El saló oferirà treballs de Dalí, Miró, Rusiñol, Casas, Morera, Gosé, Picasso, Viladomat, Martí i Garcés, entre altres

 

La 14a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), certamen que tindrà lloc del 30 de novembre al 2 de desembre, acollirà una exposició de pintures lleidatanes, catalanes i internacionals de gran nivell. L’exposició correrà a càrrec del col·leccionista i especialista en art Miquel Sauret, de la Sala d’Art i Antiguitats Sicoris. Lleidantic obrirà les portes de les 11.00 a les 21 h al pavelló 3 de Fira de Lleida.

 

Enguany destaca una obra d’Antoni Viladomat i Manalt (Barcelona, 1678-1755), el millor pintor i dibuixant del barroc català del segle XVIII i un dels millors artistes espanyols de l’època. L’obra que s’exhibirà és molt probablement el Crist eucarístic de l’antiga església de Sant Just i Pastor de Barcelona. És una obra de més de 300 anys documentada en antigues col·leccions i perfectament estudiada, una raresa en el mercat de l’art. Amb aquesta peça, la Sala d’Art i Antiguitats Sicoris posa a disposició dels visitants un treball d’una important firma del barroc d’autoria clara i documentada.

 

També cal remarcar dues obres del pintor de Lleida Josep Maria de Martí i Garcés de Marcilla (Lleida, 1880-Barcelona, 1932) i que reflecteixen escenes d’interiors (els interiors constitueixen la part més reconeguda i apreciada de la seva pintura). Cal recordar que enguany es compleixen 75 anys de la mort de l’artista lleidatà. Moltes de les obres de Martí i Garcés es troben exposades al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

A Lleidantic 2007 també es podran veure obres de Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Joan Miró, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Josep Amat, Emili Grau Sala, Joan Roig i Soler i Arcadi Mas i Fondevila, entre altres.

 

Igualment, la mostra oferirà al públic de Lleida una selecció dels millors artistes lleidatans. Entre ells, hi haurà obres del pintor Jaume Morera i Galícia i es posaran a la venda dibuixos de Xavier Gosé i de Gili i Roig.

 

La inauguració, demà a les 17 h

D’altra banda, l’acte d’inauguració de Lleidantic tindrà lloc demà divendres 30 de novembre, a les 17 h, al Pavelló 3, i anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

LA2007-Pintura