Lleidantic 2006 supera els 11.000 visitants

La 13a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), fira celebrada del 24 al 26 d’octubre al Pavelló 3 de la Fira de Lleida, ha registrat la presència de 11.293 visitants, el que suposa un increment del 10% respecte al 2005. El dia de més afluència ha estat la jornada d’avui diumenge, especialment per la tarda. La majoria de públic procedia de les comarques de Lleida, encara que també han vingut persones d’Osca, Barcelona i Tarragona.

 

El president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha afirmat que, a banda de l’increment de visitants, els organitzadors del certamen han constatat també un balanç positiu a nivell de vendes, i ha afegit que aquests dos indicadors —bona resposta del públic i satisfacció d’expositors— fan que Lleidantic “es consolidi malgrat que es tracta d’un mercat difícil, on hem de competir amb moltes fires d’aquest mateix sector”. Ros també ha dit que el bon funcionamentdel saló demostra “la sensibilitat de la ciutat respecte al món de l’art i de les antiguitats”.

 

El paer en cap també ha ratificat que l’èxit del nou espai reservat a la venda al públic de cotxes i motos clàssiques —amb més d’una cinquantena de models antics— afavoreix la possibilitat d’organitzar en els propers anys un saló específic dedicat a aquest sector, i que seria independent de Lleidantic.

 

Ros ha aprofitat la trobada de valoració de la fira amb els mitjans de comunicació per incidir en que Fira de Lleida acollirà per primera vegada dos salons consecutius, ja que demà obrirà les portes al pavelló 4 del recinte firal Tecnotast, saló professional dedicat als equipaments i serveis per a l’hostaleria i l’alimentació. Finalment, ha recordat que la de Lleida s’ha consolidat com la segona organització firal de Catalunya, després de la de Barcelona, amb un total de 16 salons.

 

Cal recordar que Lleidantic ha presentat enguany una oferta de 7.000 peces que van dels 40.000 euros d’una obra del pintor català Santiago Rusiñol a l’euro que costava un platet antic. El Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida ha presentat enguany una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les obres d’art dels segle XVII i anteriors, armes, ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, menatge de cuina, numismàtica, orfebreria i plateria, pintura i mobles i vehicles clàssics, entre d’altres.

 

El saló està coorganitzat per Fira de Lleida i Big Grup i compta amb la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida, el Club Clàssics del Motor i Passion Cars.